Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK traži istražni zatvor

Odvjetnik jednog od uhićenih u Osijeku: "Materijalni dokazi su opskurni. Svaka odluka osim puštanja da se brane sa slobode bila bi protivna zakonu."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki PNUSKOK razbio je deseteročlanu skupinu za koju se vjeruje da je od siječnja 2019. do svibnja 2020. nabavljala, prepakiravala, ali i preprodavala razne vrste droga na osječkom području. Pretragama je pronađeno vatreno oružje, više komada raznog streljiva. Šestero osumnjičenih danas bi trebalo biti dovedeno pred suca istrage koji će odlučiti o određivanju istražnog zatvora. Evo kako su izgledala uhićenja.

Na snimci koju je objavio MUP vidi se kako je ekipa za posebne zadaće MUP-a pokucala na vrata osobi za koju vjeruju da je mozak zločinačkog udruženja. 

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Muškarac (50) zajedno s devet partnera, iz Srbije u Hrvatsku nabavljao je sve. Od kokaina, marihuane pa do amfetamina.

Kucalo se tog jutra na brojnim adresama u Osijeku. Uz drogu i pribor koji već klasično ide uz nju, policija je u stanovima pronašla razne vrste oružja, streljiva, ali i veću količinu novca. Dobro uigrana ekipa sjetila se kako bi mogla i dodatno zaraditi.

Kupljenu drogu su vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, pri čemu su kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka. (...) Za skladištenje preuzete droge i njenu daljnju ilegalnu distribuciju, manipulaciju ali i za konzumaciju droga koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku, stoji u priopćenju PNUSKOK-a.

A prekrivene glave i skrivajući se od objektiva, pred suca istrage Županijskog suda u Osijeku danas je stiglo šestero osumnjičenika. Neki zbog skrivanja nisu niti znali kuda hodaju.

Dok USKOK traži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - nakon sat i pol rasprave odvjetnik drugooptuženog tek kratko.

"Konstrukcija o udruženoj organizaciji i zlouporabi droge ne stoji. Materijalni dokazi su opskurni i smatram da svaka odluka osim da se puštaju da se brane sa slobode bi bila protivna zakonu", rekao je odvjetnik Tihomir Volić.

A autor brojnih knjiga o načinima suzbijanja droge - bivši policajac - pojašnjava što je trenutačno aktualno na hrvatskoj narkosceni.

"Marihuana se dominatno pojavljuje, međutim tu su amfetamini tu je prisutan i kokain, ali i znamo da je kokain za osobe s nekim dubljim džepom jer njegova cijena će diktirati samu populaciju koja će je trošiti", objašnjava Dubravko Klarić, stručnjak za droge.

Samo u prošloj godini policija je zaplijenila gotovo 2 i pol tone razne droge.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene