Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MONSTRUOZAN ZLOČIN

Kako je policija nakon 11 godina otkrila okrutnog ubojicu? "Gledali smo Google Street View i shvatili..."

Muškarcu osumnjičenom za teško ubojstvo 76-godišnje žene 2011. godine, u petak je određen istražni zatvor. Tužiteljstvo je otvorilo istragu.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u petak je ispitalo 63-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči za teško ubojstvo, krivotvorenje i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Nakon saslušanja doneseno je rješenje o provođenju istrage, a određen mu je i istražni zatvor.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 63-godišnjak točno neutvrđenog dana između 12. listopada 2011. i 5. studenog 2011. u Zagrebu, kako bi stekao stan u vlasništvu 76-godišnje žene iskoristio okolnosti da ona živi sama te je usmrtio i njezino tijelo zamotao u tepih, a potom tijelo prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje ima vikendicu. Osnovano se sumnja da je tijelo bacio u bunar u dvorištu kuće te ga zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, nakon čega je okno bunara premjestio kako bi prikrio njegovu lokaciju", priopćili su iz ŽDO-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZABORAVLJENI SLUČAJ Razriješen jeziv zločin iz 2011.: Ubio stariju ženu da bi se dočepao njezinog stana, a ono što se poslije dogodilo zvuči kao scenarij nekog filma

Sumnja se da je 63-godišnjak, prema unaprijed stvorenom planu da se domogne nekretnine u vlasništvu žene koju je ubio, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji njezina stana, a potom je s tom dokumentacijom prisvojio njezin stan u zajedničkoj stambenoj zgradi", naveli su u priopćenju.

Kako je policija riješila slučaj?

Zvonimir Petrović, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU Zagrebačke, objasnio je kako je policija uspjela riješiti ovaj 11 godina star slučaj.

"Prije dvije godine smo, radeći krim istraživanje po drugim predmetima, shvatili da se radi o osobi koja bi po svom profilu bila kadra učiniti ovako nešto. Radi se o našem isključivom terenskom radu, odnosno prikupljanju obavijesti. Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt", rekao je za RTL.

Pročitajte i ovo Ilustracija POTRAGA U TIJEKU Stravično ubojstvo u susjedstvu: Izbo bivšu suprugu pa pobjegao, u stanu bila i njezina majka

Objasnio je i što ih je navelo da se vrate na mjesto događaja do bunara. "Što se samog bunara tiče, pregledom Google Street Viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indikacija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera", objasnio je.

"Tada smo pretpostavljali da bi se moglo raditi o tome, kasnije smo operacionalizirali i u četvrtak realizirali istraživanje", dodao je Petrović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene