Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije prvi put

Stravičan napad psa na djecu u zagrebačkom kvartu: "Razbacivao ih je, vrištali su od straha". Oglasio se i vlasnik psa

Zagrebačka policija utvrđuje okolnosti jutrošnjeg napada psa na učenike osnovne škole u Gornjem Vrapču, pri čemu je navodno jedan od njih izgrizen po cijelom tijelu.

Iz policije su u petak izvijestili kako su oko 8 sati dobili dojavu da je djecu u blizini škole u Vrapču napao pas te da je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja kako bi se razjasnilo što se točno dogodilo.

Neki mediji objavili su kako su im čitatelji potvrdili da je pas napao djecu ispred osnovne škole, pri čemu je jednoga prvašića izgrizao po cijelom tijelu, kao i da nije prvi put da taj pas napada ljude, a da njegov vlasnik na to ne reagira, iako je upozoren.

Navode i kako su o napadu psa dobili i potvrdu ravnateljice škole, koja je kazala da se sve dogodilo izvan dvorišta škole, iz koje surađuju s policijom.

Policija je iza podneva stigla pred kuću vlasnika koji se branio riječima kako je pas "samo zaigran".

"Ma on vam nije agresivan, samo je malo zaigran", rekao je vlasnik psa, kako prenose 24 sata.

Pročitajte i ovo Morski psi u Jadranu - 3 Neopasne i ugrožene vrste Blizu najveće splitske plaže mrijeste se - morski psi: "Ima ih po 200 ili 300 svaki dan"

Pročitajte i ovo Yuki - 3 PITANJE SIGURNOSTI ''Kao da mi je netko ubio dijete'': Gdje je nestao Yuki i jesu li mu presudili lovci? Mještani žive u strahu od pucnjave

grupi "Zakaj volim Vrapče" na Facebooku građani objavljuju kako ovaj pas već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče te da je ugrizao dvoje djece, pozivajući vlasnika da se javi, "inače pas ide u šinteraj".

"Ljudi pripazite na svoje pse!!! Jutros je belgijski ovčar trčao oko škole, pekare.... Razbacivao djecu, napadao druge pse.... Klinci su vrištali od straha. Nije bezazleno ni kad te u igri takav pas baci, a taj pas stvarno djeluje pogubljeno i mogao bi napraviti ružne stvari", poručili su članovi ove grupe.

Ilustracija Pas iz Vrapča (Foto: Facebook/Izgubljeni i nadeni ljubimci u Zagrebu)

Kvartovske grupe pune komentara, znaju za taj slučaj

Po kvartovskim grupama na društvenim mrežama širi se informacija kako je u zagrebačkom kvartu Vrapče pas napao djecu na putu kod škole i teško iz izgrizao.

"Dvoje djece (brat i sestra) je ugrizao ispred pekare, pozvana je policija i hitna. Djecu je mama odvela u Dom zdravlja da ne čekaju dugo dolazak hitne. Moj muž je pratio psa autom i javio policiji gdje se nalazi", napisala je jedna od svjedokinja.

"Dijete mi je jutros bilo prisutno tada kada je pas napao. Strašno!!! A o šoku i strahu neću ni pisati koliko je bila prestravljena. I o traumi me sve strah… je li policija ili bilo koja udruga za životinje pokupio psa? Imate li kakvih daljnjih informacija??" ispričala je druga članica grupe.

"Još uvijek nitko ne zna gdje je pas, rekli su mi da ga nisu našli", piše u jednoj objavi, u kojoj stoji i kako domar hoda oko škole u potrazi za psom.

"Jutros je izgrizao dvoje male djece ispred škole. Pozvana je hitna i policija. Nadam se da će se djeca oporaviti i da im neće ostati traume. Bojim se da će pas biti uspavan, a i on je jadan samo žrtva vlasnika idiota."

Iz policije su nam potvrdili da su zaprimili dojavu oko 8 sati ujutro i da je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti događaja. Nisu mogli potvrditi dolazak hitne pomoći, kao ni jesu li ili nisu pronašli psa. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene