Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH najavio žalbu

Novi detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru: Prskali ih suzavcem pa tukli čekićima i palicama, sudac ih odbio poslati u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadači na mladiće srpske nacionalnosti u Vukovaru, kako sada stvari stoje, neće u zatvor. Naime, sudac istrage mladićima je odredio mjere opreza, a na tu je odluku Državno odvjetništvo podnijelo žalbu.

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je nove detalje napada u Vukovaru 14. svibnja.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Jedan od mladića, pripadnik Bad Blue Boysa, saznao je da se u jednom vukovarskom kafiću nalazi navijač Grobara s kojim se prethodno sukobljavao.

Okupio je još nekoliko pripadnika BBB-a kako bi napali mladića te im u dogovoru s trojicom osumnjičenika i još četiri za sada nepoznate osobe prepustio unajmljeni Opel Vivaro.

Mladići su se potom uputili na parkiralište hotela, gdje su noseći sa sobom drvene palice i čekiće, odjeveni u tamnu odjeću i s pokrivalima za glavu, skriveni iza drvenih kućica, pričekali navijača Partizana te njega i još dvojicu muškaraca poprskali suzavcem, drvenim palicama i čekićima zadali više udaraca jednom od njih te se potom odvezli.

Dvojica osumnjičenih mladića (1990. i 1996. godište) sumnjiče se za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, a druga dvojica (1995. i 1996. godište) za kazneno djelo pomaganja u pokušaju tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu protiv rješenja županijskog suca istrage, koji je odbio prijedlog da se dvojici osumnjičenika odredi istražni zatvor te im umjesto toga odredio mjere opreza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene