Napad na mladiće u Vukovaru
Napad na mladiće u Vukovaru Foto: Screenshot Novosit

Napadači na mladiće srpske nacionalnosti u Vukovaru, kako sada stvari stoje, neće u zatvor. Naime, sudac istrage mladićima je odredio mjere opreza, a na tu je odluku Državno odvjetništvo podnijelo žalbu.


Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je nove detalje napada u Vukovaru 14. svibnja.

Vezani članci Kolona sjećanja u Vukovaru - 1 Četvorica policajaca koja su osiguravala Kolonu sjećanja u Vukovaru pozitivna na koronavirus. Zaraženo još nekoliko policajaca iz njihove jedinice Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Vukovarski stožer uvjeren da veliki porast zaraženih nema veze s Kolonom sjećanja: "Moramo se pripremiti na još gori scenarij"

Jedan od mladića, pripadnik Bad Blue Boysa, saznao je da se u jednom vukovarskom kafiću nalazi navijač Grobara s kojim se prethodno sukobljavao.

Okupio je još nekoliko pripadnika BBB-a kako bi napali mladića te im u dogovoru s trojicom osumnjičenika i još četiri za sada nepoznate osobe prepustio unajmljeni Opel Vivaro.

Mladići su se potom uputili na parkiralište hotela, gdje su noseći sa sobom drvene palice i čekiće, odjeveni u tamnu odjeću i s pokrivalima za glavu, skriveni iza drvenih kućica, pričekali navijača Partizana te njega i još dvojicu muškaraca poprskali suzavcem, drvenim palicama i čekićima zadali više udaraca jednom od njih te se potom odvezli.

Dvojica osumnjičenih mladića (1990. i 1996. godište) sumnjiče se za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, a druga dvojica (1995. i 1996. godište) za kazneno djelo pomaganja u pokušaju tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu protiv rješenja županijskog suca istrage, koji je odbio prijedlog da se dvojici osumnjičenika odredi istražni zatvor te im umjesto toga odredio mjere opreza.