Napad na mladiće u Vukovaru
Napad na mladiće u Vukovaru Foto: Screenshot Novosit

Dvojica mladića srpske nacionalnosti usred bijela dana u Vukovaru je napala skupina muškaraca.


U četvrtak oko podne u centru Vukovara napadnuta su dvojica mladića (24, 29), a kako se neslužbeno doznaje, obojica su srpske nacionalnosti. Policija je samo potvrdila napad ne navodeći nacionalnost sudionika, a dodali su kako je mlađi muškarac prevezen u vukovarsku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede, dok je stariji prošao bez ozljeda. Policija traži počinitelje.

Vezani članci Tučnjava, ilustracija Uhićen Zagrepčanin koji je fizički napao vukovarske Srbe: Policiji poznati i drugi napadači, raspisane tjeralice Nasilje, ilustracija Još jedan napad na Srbe u Vukovaru: Mladić završio u zatvoru, traga se za ostalima

"Ovo je jedan od najdrastičnijih napada jer je riječ o napadu u kojem su sudjelovali lokalni navijači i oni koji su došli iz drugih krajeva Hrvatske. Napad se odvio ispred gradskog poglavarstva u pola bijela dana i mogao je završiti mnogo ozbiljnije nego što je na sreću završio", kazao je za Večernji list Milorad Pupovac.

Kako pišu Novosti, na mladiće srpske nacionalnosti u dobi od 24 i 29 godina u četvrtak je u centru Vukovara nasrnulo više osoba, a u isto vrijeme u restoran Mornar ušla su dvojica muškaraca pozdravljajući sa "Za dom spremni".