Policija uhitila mladića zbog obijesne vožnje, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Policija uhitila mladića zbog obijesne vožnje, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Uhićen je mladić (19) koji je divljao motorom, prolazio na crveno svjetlo, pokazivao srednji prste te se snimao i objavljivao snimke. Motocikl mu je oduzet, a slijedi mu kaznena prijava.


''S obzirom na medijski interes izazvan objavom videozapisa u kojem osoba, upravljajući motociklom na području grada Splita, grubo krši prometne propise i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, uključujući i vlastitu sigurnost, obavještavamo javnost da su policijski službenici sinoć uhitili 19-godišnjaka, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu'', priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Vezani članci Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu Očevid, ilustracija Motocikl sletio s ceste u Drveniku: Jedna osoba na mjestu poginula, druga prevezena u bolnicu

Navode da će mladić tijekom dana biti doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Oduzet mu motocikl, mora na liječnički

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje ostvario obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega će također biti procesuiran.
Privremeno mu je oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo.

''Budući da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu brzinu, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje s kotačima, zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje'', poručila je policija.