Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Novinarki pritvor zbog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ometanja istrage danas je jednomjesečni istražni zatvor određen 46-godišnjoj novinarki V.B.S., osumnjičenoj za ubojstvo zaručnika.

46-godišnjoj novinarki V.B.S., osumnjičenoj da je u petak navečer u stanu u Peričićevoj ulici na splitskim Firulama jednim ubodom nožem u srce usmrtila svojeg zaručnika Antu Čikeša (35), određen je jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?"

Novinarka se na istrazi branila šutnjom iako je u policiji dala svoju obranu kazavši da je ubila u samoobrani, doznaje se.

Još se uvijek pouzdano ne zna pravi motiv ubojstva jer državno odvejtništvo o slučaju ne daje nikakve službene informacije medijima, no nagađa se da je uzrok bila razmirica oko glazbe.

Ono što je potvrđeno je kako su i novinarka i njezin zaručnik bili u alkoholiziranom stanju, zbog čega kriminalistički istražitelji osumnjičenu nisu mogli o okolnostima događaja ispitati odmah nakon ubojstva.

Isto tako je potvrđeno da prije samog ubojstva nije bilo fizičkoga obračuna među parom jer u blagavaonici, gdje je Ante Čikeš pronađen mrtav, nije bilo tragova borbe, kao ni na njegovom tijelu tragova nasilja.

Dežurni patolog Antonio Alujević je potvrdio kako je Ante Čikeš zadobio jedan udarac nožem dužine 18 centimetara u lijevu pretklijetku srca, zbog čega je preminuo na mjestu događaja. Obdukcijom je utvrđeno kako je nož bio zaboden s cijelih 10 centimetara u Čikešova prsa.

Dežurni istražni sudac će za vrijeme dok novinarka mjesec dana provede u pritvoru saslušati svjedoke, te prikupiti možebitne dodatne dokaze za postupak. (Hina)

>>Krvavo ubojstvo u Splitu: Osumnjičena još uvijek na otrežnjenju u policiji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene