Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Jurica Galoic/Pixsell

Međimurska je policija u ponedjeljak imala pune ruke posla.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u ponedjeljak 23. prosinca oko 17 sati i 30 minuta u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, u trgovini 38-godišnjak s područja općine Kotoriba, kod kase uzeo kutiju cigareta s namjerom krađe te je izašao iz trgovine.

Vezani članci Nasilje nad ženom, ilustracija Nasilnik tukao suprugu, vrijeđao ju i prijetio joj ubojstvom pred djecom: Sudac istrage odbio odrediti mu istražni zatvor Policija, ilustracija Zagrebačka policija potvrdila uhićenje iznuđivača naoružanog s dva pištolja u trgovačkom centru: Nitko nije ozlijeđen niti je bio ugrožen

Za njim je izašlo dvoje djelatnika trgovine te mu je djelatnik uspio uzeti kutiju cigareta iz ruke. Potom je 38-godišnjak iz hlača izvadio staklenu bocu, koju je podignuo u namjeri da udari to dvoje djelatnika. Djelatnik mu je uhvatio ruku i istrgnuo bocu.

Nakon toga je na parkiralištu ispred trgovine maloljetnik s područja općine Kotoriba, koji je bio u društvu s 38-godišnjakom, prijetio nasilnim radnjama kupcu iz trgovine. Maloljetnik i 21-godišnjak s područja općine Kotoribe, koji se također tamo nalazio, vikali su i naguravali tog kupca te ga je maloljetnik rukom udario u rame. Pri tome je kupac izgubio ravnotežu i pao na parkirani automobil te je lakše ozlijeđen.
Zaprimljene su kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Razbojnička krađa i Prijetnja.

Građani su dojavili da je taj maloljetnik prijetio nasilnim radnjama ranije istog dana u ugostiteljskom objektu u Kotoribi. Zaprimljene su i kaznene prijave dviju djelatnica trgovine u Kotoribi za prijetnje istog maloljetnika.

U večernjim su satima uhićeni 38-godišnjak i 21-godišnjak, dok se za maloljetnikom traga. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.