Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka krivi liječnike i osoblje

'Krivi su s psihijatrije što su ga pustili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moj se sin liječi već deset godina. U četvrtak je sam otišao na psihijatriju. Molio ih je da ga prime, ali rekli su mu da nema mjesta i da nema zdravstvenu iskaznicu', ispričali su majka i brat napadača na bebu pokazujući dokumente kojima dokazuju da ima uredno zdravstveno osiguranje te objašnjavaju da je iskaznicu izgubio.

'Žao mi je bebe, žao mi je roditelja, ali nisam ja kriva, krivi su bolnica i psihijatrija', ponavljala je uplakana majka 32-godišnjaka koji je u subotu nešto iza podneva na Benama uzeo dvomjesečnu bebu iz kolica i svom snagom je bacio na tlo. Majka kaže kako je njezin sin, inače jedno od petero njezine djece, bio dobar mladić sve dok prije otprilike devet godina nije progutao veću količinu tableta ecstasyja i speeda, nakon čega mu je stradao mozak. Odlazio je na višemjesečna liječenja, kada bi se vratio uzimao bi sredstva za smirenje i neko vrijeme bi sve bilo u redu.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Stanje bebe i dalje kritično, napadača terete za pokušaj ubojstva

No, nakon nekog vremena stvari bi se vratile na staro te bi maltretirao cijelu obitelj. Majka kaže kako je više puta molila da ga se ostavi u bolnici jer se potpuno promijenio. 'Inače je volio djecu, igrao se s njima', kaže majka. Policija je više puta intervenirala zbog njegovog nasilnog ponašanja u obitelji. Za jedne od svojih brojnih psihotičnih epizoda razbio je bocu na podu kuće i vlastitu sestru držeći je za kosu vukao po staklu

Često je govorio kako će se ubiti. Dan nakon što je bio na psihijatriji, majka je zatekla sina kako s dvije pločice tableta za smirenje i bocom vode odlazi na Marjan. Kada ga je pitala kuda ide, odgovorio je kako je bolje da ga nema. Uspjela ga je nagovoriti da s njom prošeta umjesto toga.

Jednomjesečni pritvor napadaču

Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je 30-dnevni pritvor muškarcu koji je jučer teško ozlijedio dvomjesečnu bebu i osumnjičen je za pokušaj ubojstva, doznaje se poslijepodne na splitskom sudu. Osumnjičeni će proći i psihijatrijsko vještačenje, potvrdio je sudac Davor Svalina.

Psihički bolesnog muškarca koji je jučer oko 12,40 sati zgrabio iz kolica dvomjesečnu curicu i bacio je na tlo na očigled majke i rođaka, policija je nakon napada odvela na Psihijatrijski odjel KBC-a Split, kasno sinoć privela u postaju na kriminalističku obradu, a danas ga je sprovela dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Splitu na saslušanje. Beba je zadobila teške tjelesne ozljede i smještena je na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split gdje se liječnici već drugi dan bore za njen život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene