Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U policijsku zasjedu na svojemu ilegalnom nasadu marihuane uz rijeku Kupu upala su dvojica 22-godišnjih Karlovčana, a pretragom njihovih domova kod jednoga su pronađena minsko-eksplozivna sredstva za koja se utvrdilo da ih je posjedovao otac mladića koji će također biti kazneno prijavljen.


Nakon jednomjesečne kriminalističke istrage mladi uzgajivači uhvaćeni su u srijedu navečer dok su uz kupu pregledavali i uređivali nasad s 24 biljke marihuane. Policajci su prije toga otkrili nasad pa su postavili zasjedu.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Grafiti s nacističkim simbolima Varaždinac ekspresno kažnjen zbog marihuane na majici, bi li prošao jeftinije da je imao kukasti križ? U tiskari otkrili kakve sve upite imaju

Nakon uhićenja policija je krenula u pretragu domova dvojice osumnjičenih te je kod jednoga pronašla pomagala za uzgoj i prodaju marihuane te 1,2 grama droge, a kod drugoga u podrumu minsko-eksplozivna sredstva za koja se utvrdilo da ih je ondje skrivao 46-godišnji otac mladića. Pronađena su dva komada plastičnog eksploziva od 500 grama, ručna bomba M75, 26 trotilskih metaka od 100 do 500 grama, 22,5 metara detonirajućeg štapina, minerska kliješta, 53 detonatorske kapisle, 35 električnih detonatora, deset metara sporogorećega štapina, 12 dimnih uložaka i osam školskih upaljača.

>> Slavonski Brod: Uhvaćeni mladi uzgajivači marihuane

Dvojicu mladića, kod kojih je pronađena i bilježnica s detaljnim uputama o uzgoju marihuane, policija će kazneno prijaviti za zloporabu droga, a 46-godišnjaka za neovlašteno posjedovanje oružja i minsko-eksplozivnih sredstva. Pušteni su da se brane sa slobode.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Josip Ćelić podsjetio je da je od 2010. jedan od prioriteta u radu te policijske uprave borba protiv zloporabe droga i otkrivanje nositelja takve kriminalne djelatnosti. Dodao je kako se stalno povećava broj otkrivenih počinitelja, o čemu govori i statistika. Tako je 2009. otkriveno 19 osumnjičenika, 2010. njih 33, lani 70, a u prvih šest mjeseci ove godine otkriveno je njih 45. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.