Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rovinjska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da je 24-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.


Naime, u nedjelju na raskrižju ulica Luja Adamovića i Stjepana Radića trojica policijskih službenika Policijske postaje Rovinj obavljala su poslove kontrole vozila i vozača. U trenutku kada su se dvojica policajaca nalazila u službenom vozilu radi utvrđivanja identiteta vozača zaustavljene Toyote Corolla, trećem policijskom službeniku, 31-godišnjaku iz Rovinja, koji je službu obavljao u civilnom odijelu s istaknutom značkom, prišao je 24-godišnji Puljanin i upitao može li ga prevesti do Pule, a potom i da želi prijaviti gubitak novčanika.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Djevojka nakon svađe oštrim predmetom teško ozlijedila muškarca, liječnici su ustvrdili da su ozljede opasne po život Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?''

Nakon što ga je policijski službenik uputio da gubitak novčanika može prijaviti u prostorijama policijske postaje, 24-godišnjak je udario policajaca rukom u nos te krenuo prema njemu kako bi ga ponovno udario. Ozlijeđenom kolegi u pomoć su odmah priskočila dvojica policijskih službenika, koji su utvrđivali identitet zaustavljenog vozača te su prisilno 24-godišnjeg Puljanina priveli u policijsku postaju. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je Puljanin bio pod utjecajem alkohola (1,42 g/kg), a liječničkim pregledom da su i 24-godišnjak i 31-godišnji policajac lakše ozlijeđeni. (VLM Agencija)