Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz banke pokradeni milijuni

Cure detalji krađe u Metkoviću: Kako su zaposlenice banke ukrale milijune iz trezora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz poslovnice jedne banke u Metkoviću pokraden je milijunski iznos. Slučaj je prijavljen policiji.

U PU dubrovačku stigla je prijava za krađu novca u poslovnici jedne banke u Metkoviću. Iz PU dubrovačke potvrdili su da je istraga u tijeku, no detalje nisu otkrivali.

Pročitajte i ovo Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio Krađa automobila Velika zarada Pala organizirana banda, 7 godina krali automobile u Zagrebu i okolici: Ukrali najmanje 20 vozila, pogledajte kako su izgledale njihove akcije

Neslužbeno, riječ je o milijunskom iznosu u kunskoj protuvrijednosti.

Evo što su odgovorili na naš upit o tom događaju iz ureda glasnogovornika RBA:

"Potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca (isključvio casha) iz trezora poslovnice.

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru, otkrivene su nepravilnosti, te su odmah po saznanju, pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika. 

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere, te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao niti osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo.

Također, ovim putem bismo zamolili predstavnike medija za razumijevanje, jer se radi o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika", stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz RBA.

Više detalja o toj krađi bit će poznato nakon provedene istrage, koju policija provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Kako je nestao novac iz trezora poslovnice RBA u Ulici Ante Starčevića u Metkoviću, donosi Slobodna Dalmacija.

''Dvije zaposlenice su, narodski rečeno, 'vrtjele' bančin novac, točnije novčane rezerve koje su se nalazile u trezoru i koje svaka poslovnica ima da bi mogla normalno funkcionirati, te ga poslije ulagale u dionice i investicijske fondove.

Kako RBA banka periodično obavlja vanjsku provjeru trezora, a osumnjičene kao zaposlenice banke su raspolagale takvom informacijom, 'pljačku' su tempirale upravo između dva takva mjerenja.

Neslužbeno, riječ je o polugodišnjem razdoblju u kojem su ulagale otuđeni novac želeći dodatno zaraditi. Ali nešto je očito krenulo po zlu pa su otkrivene internom kontrolom iz Zagreba, koja je banula u poslovnicu u Metkoviću.

Doznajemo da je u poslovnici tada nastala opća pomutnja i kaos, a glavnim akterima ove priče je pozlilo pa je morala intervenirati i Hitna pomoć. Zatim se u priču uključila policija i DORH, koji provode izvide'', navodi Slobodna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene