Iz poslovnice jedne banke u Metkoviću pokraden je milijunski iznos. Slučaj je prijavljen policiji.

Galerija


U PU dubrovačku stigla je prijava za krađu novca u poslovnici jedne banke u Metkoviću. Iz PU dubrovačke potvrdili su da je istraga u tijeku, no detalje nisu otkrivali.

Vezani članci Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu Ukradeni mobiteli (Foto: PU dubrovačko-neretvanska) Krali mobitele iz dostave pa ih preprodavali u Metkoviću i BiH

Neslužbeno, riječ je o milijunskom iznosu u kunskoj protuvrijednosti.

Evo što su odgovorili na naš upit o tom događaju iz ureda glasnogovornika RBA:

"Potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca (isključvio casha) iz trezora poslovnice.

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru, otkrivene su nepravilnosti, te su odmah po saznanju, pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika. 

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere, te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao niti osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo.

Pokradena poslovnica banke u Metkoviću (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Pokradena poslovnica banke u Metkoviću (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Također, ovim putem bismo zamolili predstavnike medija za razumijevanje, jer se radi o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika", stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz RBA.

Više detalja o toj krađi bit će poznato nakon provedene istrage, koju policija provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Kako je nestao novac iz trezora poslovnice RBA u Ulici Ante Starčevića u Metkoviću, donosi Slobodna Dalmacija.

''Dvije zaposlenice su, narodski rečeno, 'vrtjele' bančin novac, točnije novčane rezerve koje su se nalazile u trezoru i koje svaka poslovnica ima da bi mogla normalno funkcionirati, te ga poslije ulagale u dionice i investicijske fondove.

Kako RBA banka periodično obavlja vanjsku provjeru trezora, a osumnjičene kao zaposlenice banke su raspolagale takvom informacijom, 'pljačku' su tempirale upravo između dva takva mjerenja.

Neslužbeno, riječ je o polugodišnjem razdoblju u kojem su ulagale otuđeni novac želeći dodatno zaraditi. Ali nešto je očito krenulo po zlu pa su otkrivene internom kontrolom iz Zagreba, koja je banula u poslovnicu u Metkoviću.

Doznajemo da je u poslovnici tada nastala opća pomutnja i kaos, a glavnim akterima ove priče je pozlilo pa je morala intervenirati i Hitna pomoć. Zatim se u priču uključila policija i DORH, koji provode izvide'', navodi Slobodna.