Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša manekenka i poduzetnica Zagrepčanka Silvija Bakmaz (36) danas je na Općinskome sudu u Krapini nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora zbog prodaje na prijevaru tuđeg stana.


Njezin pomagač Drago Komarec (61) iz Zagreba osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a osim za prijevaru kažnjen je i za krivotvorenje isprave.

Vezani članci Vozač je automobilom sletio u dvorište krapinske osnovne škole - 1 Totalno pijan i bez vozačke autom sletio u školsko dvorište koje je netom prije toga bilo puno djece: "Mislili smo da je potres" Ivan Penava Ivan Penava o stanu kojeg su dobili njegovi roditelji: "To je medijski linč. Imali su stanarsko pravo"

Dvojac je osuđen jer su po dogovoru u studenome 2004. na prijevaru prodali stan vlasnika Emila Kačića u Vidrićevoj ulici u Zagrebu.

Silvija Bakmaz je kupcu lažno predstavila kupcu Mirku Zoričiću kao Kačićeva kći, a Komarec je odglumio vlasnika Kačića. Sa Zoričićem su potpisali ugovor o kupoprodaji stana i tako zaradili 36 i pol tisuća eura.

Kačić je shvatio da je ostao bez stana kad ga je nazvao kućepazitelj zgrade u Vidrićevoj ulici na Borongaju, otkrivši mu da je na njegovu stanu osvanulo nek drugo prezime. Pokrenuo je parnicu protiv novog vlasnika, dobio privremenu sudsku mjeru da je u posjedu stana, ali parnica još nije pravomoćno završila.

Bakmaz je priznala počinjenje kažnjiva djela, ali je plačući ponavljala da je na sve bila prisiljena. Navodno ju je ucjenjivao Ivica Roguljić, koji je danas doveden u Krapinu iz splitskoga zatvora. No Roguljić je rekao je da on nije imao nikakve veze s optuženima i da ništa ne zna o prijepornoj prodaji stana.

Sud je naložio da Bakmaz i Komarec zajedno vrate protupravno stečenu materijalnu korist od 270 tisuća kuna.

Silvija Bakmaz je na Općinskome sudu u Zagrebu 2006. nepravomoćno osuđena, također za prijavare u prodaji stanova, i naloženo joj da vrati 100 tisuća eura. Županijski sud u Zagrebu ukinuo je tu presudu i slučaj spojio s drugim predmetom koji se vodi protiv Silvije Bakmaz i još četiri osobe na tome sudu.