Policija, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana prihvatio kazneni nalog državnog odvjetništva te donio osudu za djelo koje je rijetko zabilježeno u analima hrvatskog pravosuđa.


Tridesetdevetogodišnja Ivana, majka četvero djece, osuđena je na pet mjeseci uvjetnog zatvora jer je u siječnju ove godine u obiteljskoj kući nožem ubola malodobnog sina s kojim se prije toga posvađala.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija (Foto: Pixsell,Davor Puklavec) Napad u Sinju: Muškarac krenuo nožem na 65-godišnjaka, izranjavao ga po tijelu Muškarac na Bačvicama nožem ozlijedio četiri osobe (Foto: Pixsell,Miranda Cikotic) - 2 Izbacili ga iz kluba pa se vratio s nožem u ruci: "Bilo je puno krvi, stranci su počeli plakati pa se razbježali"

"Oko 4 sata ujutro u obiteljskoj kući, u cilju da tjelesno povrijedi svog sina, ubola ga je kuhinjskim nožem u predjelu lijevog ramena, uslijed čega je sin zadobio tjelesnu ozljedu u vidu ubodne rane promjera jednog centimetra uz manji krvni podljev", navedeno je u kaznenom nalogu, prenosi Podravski.hr.

Na kazneni nalog osuđena majka može uputiti prigovor, a ako to ne učini, nalog će postati pravomoćan. Uvjetna kazna može joj se zamijeniti zatvorskom ako u roku od godinu dana počini slično kazneno djelo.