Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI

U Klaićevu stiglo dijete (2,5) sa strašnim ozljedama glave, hitno je operirano i bori se za život. Ravnatelj Centra za socijalnu skrb: "Ništa nije ukazivalo na ovo"

Dvoipolgodišnje dijete zbrinuto je i operirano u Klaićevoj bolnici nakon što je utvrđeno da je životno ugroženo. Ima teško nagnječenje mozga i cijele glave, a slučaj je prijavljen policiji. O svemu se oglasio i Centar za socijalnu skrb.

U Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu iz Nove Gradiške jučer je hitno dovezeno dvoipolgodišnje dijete. Zbog težine ozljeda odmah je operirano te je još uvijek životno ugroženo.

''Tijekom jučerašnjeg dana u Kliniku za dječje bolesti Zagreb dogovorno je u Jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljeno dijete (2,5) iz OB-a Nova Gradiška, s obzirom na prirodu i težinu ozljeda vitalno ugroženo, a zbog ozljeda nastalih uslijed još neutvrđenih okolnosti.

Zbog teških kraniocerebralnih ozljeda nakon dodatne dijagnostičke obrade učinjen je neophodan neurokirurški zahvat. Dijete je na mehaničkoj ventilaciji uz analgosedaciju, uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija i dijagnostičko praćenje, vitalno ugroženo'', rekao nam je ravnatelj bolnice u Klaićevoj Goran Roić.

Hospitalizirano prvo u Novoj Gradiški

Prvotno je bilo zbrinuto u novogradiškoj bolnici, gdje je pružena hitna pomoć.

Pročitajte i ovo Bolnica, ilustracija - 2 MOŽE LI GORE? Bolnica u Vinogradskoj nema više nekih lijekova i onkološkim pacijentima javljaju da im je terapija odgođena: "Možete li zamisliti kako se takva osoba osjeća?"

Pročitajte i ovo Požar u Zagrebu - 8 BRZA INTERVENCIJA Izbio požar u Zagrebu: Gusti dim sukljao iznad bivše tvornice, dojave stizale iz gotovo cijelog grada. Vatrogasci objavili što se zapalilo

''Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prebaciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji'', rekao je ravnatelj OB-a Nova Gradiška Josip Kolodziej za 24sata. Kazao je i da je dijete u bolnicu donijela majka, koja je tvrdila da je palo i ozlijedilo se.

Dijete je, kako su kazali iz bolnice, puno modrica, od kojih su neke starije. Nadalje, u lošem je općem stanju, na cijelom tijelu ima neliječeni svrab.

Iz policije su nam potvrdili da je prijava podnesena. Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja.

Centar vratio dijete u biološku obitelj

Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, potvrdio je kako je dijete bilo smješteno u udomiteljsku obitelj zbog loših uvjeta u biološkoj obitelji. Krajem prošle godine je vraćeno, piše Index.

"U vrijeme izdvajanja roditelji nisu bili u braku. Vjenčali su se i sredili stambene prilike, došlo je do poboljšanja uvjeta. U 11. mjesecu odlučili smo vratiti dijete u biološku obitelj. Određen je nadzor nad roditeljima", rekao je Medunić.

Navodi da je Centar provodio nadzor najmanje jednom-dvaput tjedno te da je tijekom nadzora socijalni radnik provjeravao uvjete, pomagao, savjetovao i podučavao roditelje kako se skrbiti o djetetu.

"Ja mislim da je posljednji nadzor kod njihove kuće bio u tijeku prošlog tjedna. Majka je kod nas bila prije nekoliko dana s djetetom, nismo uočili nikakve ozljede", kazao je Medunić i dodao kako se takvo nešto nije moglo predvidjeti.

"Dijete je bilo sklono autoagresiji"

"Dijete je bilo sklono autoagresiji, je li si to samo uradilo, to će utvrditi liječnici i policija. Nije se moglo utvrditi ni slutiti da bi dijete bilo zanemarivano, a kamoli zlostavljano. Ništa nije ukazivalo na to. U istom domaćinstvu na katu je i baka, maltene s njima. Ni susjedi nisu imali primjedbi", rekao je Medunić.

Ostala djeca sada su izdvojena iz obitelji. "Imali smo sreće da smo ih uspjeli smjestiti u jednu obitelj. Kod ostale djece nisu se vidjele ozljede kada smo ih izdvajali, no sutra će se obaviti pregled u bolnici", rekao je Medunić i dodao da je dijete vraćeno nakon poboljšanja uvjeta u obitelji.

"Nema boljeg za dijete od normalne, prirodne obitelji ako je sve u redu", zaključio je Medunić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene