Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv 42-godišnjaka je podignuta optužnica. Mobitele koje bi nabavio prodavao je putem oglasnika, a 25 građana čije je podatke koristio oštetio je za oko 44 tisuće kuna.


Riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjaka kojega tereti da je na internetskim stranicama s izbornim listama prikupljao podatke o građanima te na račune njih 25 kupovao mobitele i tako ih oštetio za oko 44 tisuće kuna.

Vezani članci Ribe - 2 VIDEO Nevjerojatni prizori s obale Save: Mrtve ribe plutaju uz kopno, ribočuvari zabrinuti - ''Ovo nije prvi put'' Tučnjava u Rijeci VIDEO Makljaža u centru Rijeke, tučnjavu dogovorile Torcida i Armada: "Vatrogasci šmrkovima prali krv s tla"

Riječko tužiteljstvo priopćilo je u četvrtak kako je 42-godišnjaka optužilo za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i računalnu prijevaru.

Rastu bankovne prevare: Dovoljan je jedan krivi klik da vam lopovi isprazne račun!

Tereti ga da je od prosinca prošle do travnja ove godine u Rijeci, s internetskih stranica s objavljenim izbornim listama, pribavljao imena i prezimena te osobne identifikacijske brojeve (OIB) građana te pomoću tih podataka izrađivao lažne osobne iskaznice, ispisujući ih kao kopije na pisaču.

Nakon toga je na internetskim portalima kreirao e-mail adrese na imena tih osoba te potom preko webshopa sklapao pretplatničke ugovore s dvjema telekomunikacijskim tvrtkama, odabirao tarifni model i naručivao mobitele te ih preuzimao na lažnim adresama, dok su računi ispostavljani na imena oštećenih građana.

HUB upozorava na nove prijevare: Dobro provjerite podatke o primatelju!

Tako nabavljene mobitele prodavao je putem oglasnika te je, stoji u optužnici, 25 građana čije je podatke koristio bez njihova znanja oštetio za oko 44.0000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook