Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok smrti nepoznat

Krk: Austrijanka preminula roneći u uvali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska državljanka I.H. (1961.) preminula je jučer popodne nakon izrona iz mora oko 150 metara od obale u uvali krčkoga autokampa Glavotok, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastruktrure.

Uzrok smrti je nepoznat, a Austrijanka je ronila s bocama u skupini od osam ronioca pod vodstvom austrijskog instruktora G.K. Grupa je ronila u organizaciji ronilačkog centra Correct Diving iz Malinske, a Austrijanka je bila osposobljena za ronjenje.

Ronioci su uronili u more jučer u 16,30 sati, nakon čega se I.H. odvojila od grupe i nastavila ronjenje u pratnji instruktora. Zadnjih 15 minuta Austrijanci su ronili na dubini od oko 30 metara te na oko tri metra dubine započeli s izronom. Vidjevši da I.H. ne odgovara na znakove, instruktor je povukao tijelo na površinu i dozvao pomoć. Na mjesto nesreće došao je po dojavi i kapetan Lučke ispostave Malinska Nikola Dujmović.

Po dolasku hitne medicinske pomoći te nakon ustanovljene smrti, tijelo stradale prevezeno je u Klinički bolnički centar Rijeka na obdukciju. Istraga je u tijeku, a provodi je policija i inspektor Lučke kapetanije Rijeka. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za jednim se još traga STRADALA DVOJICA RONILACA Jedan pronađen u podvodnoj špilji, drugi nekontrolirano potonuo Slika nije dostupna Ozlijedila nogu FOTO Turisti svjedočili dramatičnom spašavanju Austrijanke iznad Baške!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene