Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kockar i ubojica iz Fine ubio vlastitog bratića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Dorčec (33), kojeg se sumnjiči za dvustruko ubojstvo, priznao je pljačku 300 tisuća kuna iz poslovnice Fine u Đurđevcu. U srijedu oko 20 sati Dorčec je prepraćen u istražni sud u Koprivnici. Fotografije pogledajte u članku, a u video prilogu osvrt ravnatelja policije na cijeli slučaj koji je dao u Dnevniku Nove TV.

Nova TV neslužbeno doznaje da je ubijeni zaštitar bratić ubojice i pljačkaša Dražena Dorčeca s kojim je bio u vrlo dobrim odnosima, pa je ubojica znao kada u Fini ostaje naviše novca. 

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Dorčec, koji do sada nije imao policijski dosje, uhićen je četiri dana nakon krvave pljačke poslovnice Fine iz koje je odnio 300.000 kuna. 

Policija je u njegovoj klijeti blizu kuće pronašla 180.000 kuna i vrećicu u kojoj je novac odnesen iz Fine, dok se za ostatkom novca traga.

Policija je objavila da je, osim novca, pronašla niz materijalnih dokaza, poput kape "fantomke" koju je nosio u pljački u subotu ujutro. Nije objavljeno je li pronađen i pištolj kojim su u pljački ubijeni zaštitar Sokol Marića Miroslav Benšić (39) i stranka Ivan Matišev (57). 

Policija je potvrdila da je osumnjičeni nakon zločina mirno otišao na posao u skladište kao da se ništa nije dogodilo. Kažu da je Dorčec, inače sklon sportskom klađenju, imao velike kockarske dugove koji su navodno bili veći od plijena iz Fine. 

Ubojica Dražen Dorčec rođen je 24. listopada 1973. Susjedi kažu da ga osumnjičeni znaju kao mirnog i povučenog obiteljskog čovjeka. Zaposlen je u tvrtki Rasko d.o.o. iz Kalinovca, a njegova žena radi u Podravci. Situirani su i nemaju djece.

Osumnjičeni je uhićen četiri dana nakon oružane pljačke Finine poslovnice u kojoj je hicima iz pištolja ubio Ivan Matišen (57), stranku koja se u vrijeme razbojstva zatekla u poslovnici, te teško ranio zaštitara Miroslava Benčića (39) koji je ubrzo umro u koprivničkoj Općoj bolnici.

Regionalni tjednik neslužbeno doznaje da je ubojica i sam prisustvovao jučerašnjoj sahrani ubijenog zaštitara u Kalinovcu, te da se odlučio na pljačku zbog dugova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene