Policija je u 18:15 dobila dojavu o napadu koji se dogodio u kafiću nedaleko od zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK). Tijekom napada je desetak maskiranih huligana pretuklo tri osobe, među njima i 60-godišnju vlasnicu lokala kojoj su razbili glavu. Kako doznajemo od policije, vlasnica je prevezena u bolnicu. Jedna je osoba privedena, a policija traga za ostalim napadačima.

Galerija


Najmanje deset maskiranih huligana upalo je u srijedu poslijepodne u zagrebački lokal "Dalmatinka" nedaleko od  NSK te su ga demolirali. Pretukli su tri osobe: vlasnicu kafića (60), te dva mladića koji su se zatekli na mjestu napada. Kako doznajemo od čitateljice koja je svjedočila napadu, huligani su pripadnici navijačke skupine BBB.

Vezani članci Udarac u glavu (Foto: Screenshot) Bahati poslovni čovjek kukavički napao konobara, a onda dobio porciju pravde na račun kuće Dani otvorenih vrata NSK (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tajne najveće knjižnice u Hrvatskoj možete saznati još samo danas

Jednom su muškarcu razbili nos, a u kafić su bacili bengalku. Vlasnici su razbili glavu te je prevezena u KB Dubrava.

Nakon što su izašli iz kafića, maskirani su huligani krenuli u obližnju trgovinu i na pod bacili jednog muškarca. Nisu poznate težine njegovih ozljeda.

Navodno je ista skupina huligana pravila nered i u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici. Tamo su se zaputili prateći mladića koji je pobjegao iz kafića. Prema neslužbenim informacijama, u predvorju knjižnice su ga i napali. Nije poznata težina njegovih ozljeda.

Policija je tijekom napada u knjižnici dobila dojavu o remećenju javnog reda i mira. Nakon dolaska na teren, nisu zatekli niti jednog od napadača. Međutim, kako doznajemo iz policije, jedna je osoba privedena na ispitivanje.