Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽUJE SE ŠTO JE UZROK

FOTOGALERIJA Pogledajte kako izgledaju mjesto pada i ostaci MiG-a koji se srušio kod Slatine

Kod Slatine se srušio MIG - 3
Kod Slatine se srušio MIG - 3 Vatrogasci virovitičko-podravske županije
Aktualno Galerija Kod Slatine pao MIG Kod Slatine pao MIG Foto: icv.hr Kod Slatine se srušio MIG - 1 Kod Slatine se srušio MIG - 1 Foto: Vatrogasci virovitičko-podravske županije Kod Slatine se srušio MIG - 2 Kod Slatine se srušio MIG - 2 Foto: Vatrogasci virovitičko-podravske županije Kod Slatine se srušio MIG - 3 Kod Slatine se srušio MIG - 3 Foto: Vatrogasci virovitičko-podravske županije +3 Putanja pada MIG-a Galerija 1/8 >>
Nedaleko od Slatine, u okolici Voćina, u utorak oko 14 sati srušio se MiG. Nasreću, oba su pilota preživjela te su prevezena u bolnicu.

Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 srušio se u okolici Voćina u utorak oko 14 sati. Ministarstvo obrane priopćilo je već oko 16 sati da su obojica pilota pronađena i izvan životne opasnosti

Pročitajte i ovo Kod Slatine se srušio MIG - 3 SRUŠIO SE MIG KOD VOĆINA Šef ratnog zrakoplovstva o ozlijeđenom pilotu: "Bio je na nosilima, pozvao me i rekao - 'zapovjedniče, ja ću opet letjeti'"

Piloti su prevezeni u bolnicu u Zagrebu, a u prvom satu pretrage locirano je i samo mjesto pada zrakoplova. Sumnja se da je posrijedi kvar motora, ali slijedi detaljna istraga. Istragu će voditi glavni vojni istražitelj u suradnji s policijom i DORH-om.

Pročitajte i ovo Ivan Selak, umirovljeni pilot STANJE ZRAKOPLOVSTVA Umirovljeni pilot Selak za Dnevnik Nove TV o padu MiG-a kod Slatine: "Bit će vrlo lako utvrditi što se dogodilo. Vidim što muči hrvatsku javnost"

"Ovo je još jedan od trenutaka koji potvrđuje da i dalje trebamo ulagati u Hrvatsko vojno zrakoplovstvo, prije svega u avione četvrte plus generacije, ljude i tehničare", poručio je, među ostalim, ministar obrane Mario Banožić.

Kako izgledaju mjesto pada i ostaci MiG-a, pogledajte i u našoj fotogaleriji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene