Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

NA MJESTU PADA MiG-a

Oni su prvi došli na mjesto nesreće, zapovjednica otkriva: "Avion je bio u plamenu"

Aktualno Galerija Mateja Fras Venus Mateja Fras Venus Foto: DNEVNIK.hr Mika Matić, Voćin Mika Matić, Voćin Foto: DNEVNIK.hr Mjesto pada MIG-a - 3 Mjesto pada MIG-a - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mjesto pada MIG-a - 2 Mjesto pada MIG-a - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mjesto pada MIG-a - 1 Galerija 1/5 >>
Pad MiG-a nedaleko od Slatine šokirao je u utorak poslijepodne stanovnike Voćina. Oko 16 sati završena je intenzivna potraga za zrakoplovom i posadom u Virovitičko-podravskoj županiji, a stanovnici Voćina opisali su nam što su čuli nešto prije 14 sati.

"Bilo je 13:45. Dvaput se čuo veliki udar. Sve se zatreslo, cijela kuća se zatresla. Sada stalno prolaze helikopteri i ovi iz HGSS-a", rekla nam je mještanka Voćina referirajući se na pad MiG-a kod Slatine.

"Bila sam u dnevnom boravku kada sam čula neki šum, kao da su se kamioni sudarili niz ulicu. Tako se jako čuo udarac. Izašla sam van i više ništa nisam čula, samo taj veliki udarac", kazala nam je druga mještanka Voćina.

Među prvima su na mjesto nesreće stigli vatrogasci. Mateja Fras Venus, zapovjednica vatrogasaca Virovitičko-podravske županije, kaže: "Avion je bio u plamenu, vatrogasci su izišli s četiri vozila na teren, razvukli smo pruge, bio je nepristupačan teren. To nam je zadavalo malo poteškoća, međutim požar je vrlo brzo ugašen".

Fras Venus osvrnula se i na stanje pilota. "Piloti su bili u dobrom stanju, u detalje ne bih ulazila jer nisam stručna", kazala je i dodala kako joj nisu izgledali zbunjeno ni potreseno.

Sam pad aviona vidio je Mika, koji je bio s policajcima kad su pronašli jednog od pilota.

"Ja sam rekao: 'Nemojte ga dirati, čovjeka pomicati, tko zna što mu je polomljeno. Neka dođe sanitet i to je to'", ispričao je reporterki Dnevnika Nove TV Petri Buljan mještanin Mika Matić.

Pročitajte i ovo Kod Slatine se srušio MIG - 3 SRUŠIO SE MIG KOD VOĆINA Šef ratnog zrakoplovstva o ozlijeđenom pilotu: "Bio je na nosilima, pozvao me i rekao - 'zapovjedniče, ja ću opet letjeti'"

Podsjetimo, u utorak poslijepodne u nenaseljenom području između Daruvara i Slatine srušio se avion HRZ-a MiG-21. Iz MORH-a su oko 16 sati potvrdili da su obojica pilota pronađena i izvan životne opasnosti te ih prevoze u bolnicu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene