Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljeni prodavači

Zločin iz mržnje: Na zagrebačkoj tržnici napali Jemenku zbog boje kože

Policija, arhiva (Foto: Pixell)
Policija, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Dvoje prodavača sa zagrebačke tržnice Kvatrić, policija je prijavila za prijetnje i pokušaj teškog ozljeđivanja, zbog boje kože, državljanke Jemena, što se tretira kao zločin iz mržnje, a po neslužbenim podacima napad je izbio nakon što je žrtva prigovorila zbog visoke cijene naranči.

Državljanka Jemena s prijavljenim boravištem i statusom strankinje u Zagrebu, po neslužbenim podacima, htjela je kupiti naranče na tržnici u Šubićevoj ulici, a nakon što je zbog previsoke cijene prigovorila prodavaču koji je od nje za kilogram tražio 30 kuna, prodavač ju je počeo vrijeđati zbog boje kože i nazivati ju pogrdnim imenima te joj prijetiti usmrćenjem. U napad se potom uključila prodavačica koja je žrtvu vukla za kosu i vrijeđala je također zbog boje kože.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Sudionike napada primirili su građani, nakon čega je napadnuta žena zatražila pomoć u KBC-u Zagreb, gdje su liječnici utvrdili lakše ozlijede ruku i glave.

Napad se dogodio 6. veljače, oko 15:40 sati, na tržnici u Šubićevoj ulici, izvijestila je zagrebačka policija navodeći da je muškarac vrijeđao državljanku Jemena zbog boje kože i prijetio joj usmrćivanjem, nakon čega se u napad uključila 39-godišnjakinja koja je i fizički napala ženu.

Osumnjičenog 41-godišnjaka policija tereti za prijetnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, sve u svezi zločina iz mržnje.

Napadnuta Jemenka prema pisanju medija godinama s obitelji živi i radi u Zagrebu i Hrvatsku doživljava svojom domovinom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene