Obavijesti Video Pretražite Navigacija
to nije sve

Ličaninu koji je na utakmici pucao iz zolje uručen prekršajni nalog: Prijavljen i njegov prijatelj koji mu je nabavio zolju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici granične postaje Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom koji je prošli tjedan na utakmici u Mukinjama iz zolje ispalio pirotehničko sredstvo.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Plitvičkih Jezera, koji je na nogometnoj utakmici u Mukinjama iz "zolje" ispalio pirotehničko sredstvo.

Osim što ga se tereti za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari tereti ga se i za kazneno djelo sprječavanja i otežavanja dokazivanja u kaznenom postupku.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov i oružje NEVJEROJATNA ZBIRKA Kao da idu u rat: Reporterka Dnevnika Nove TV ušla je u čuvano MUP-ovo skladište, pogledajte kakvo se sve ilegalno oružje ondje nalazi

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegove obiteljske kuće prilikom koje je pronađen jedan bokser. Zbog toga će mu biti uručen obavezni prekršajni nalog.

Također, utvrđeno je da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na spornoj nogometnoj utakmici, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Kazneno prijavljen i njegov prijatelj

Zbog incidenta sa zoljom u Mukinjama kazneno će odgovarati i drugi navijač, također 26-godišnjak, i to za nabavljanje i skrivanje zolje, priopćila je policija iz Gospića.

Policija ga sumnjiči da je prvom navijaču pribavio zolju te je taj iz nje s tribina ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, zbog čega je osumnjičen "za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" i nalazi se u istražnom zatvoru.

Prijatelj je kazneno prijavljen za "sprječavanje dokazivanja kaznenog djela" i za "nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari". Već je saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću te ga je sudac istrage uz mjere opreza pustio da se brani sa slobode.

Mladić se sumnjiči, stoji u obrazloženju kaznene prijave, da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač tzv. zolju, a još ju je i sakrio nakon što je njegov prijatelj na utakmici iz nje "ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo".

U priopćenju stoji da je “sakrivanjem ručnog raketnog bacača zolje u svojoj obiteljskoj kući spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku”.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražena mu je kuća gdje je pronađen bokser te će mu zbog “nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog”.

Također je utvrđeno da je i on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na nogometnoj utakmici 11. rujna u Mukinjama, pa će nadležnom sudu protiv njega biti podnesen optužni prijedlog i zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene