Teška prometna nesreća kod Poreča (Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre)
Teška prometna nesreća kod Poreča (Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre)

U prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila na cesti Tar-Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac, dok je 43-godišnja policajka teško ozlijeđena. Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je 24-godišnjaka koji je sudjelovao u toj prometnoj nesreći.


Mladić je u nedjelju oko 6:40 sati vozio automobil BMW pulskih oznaka kolnikom izvan naselja Tar-Vabriga.

Vezani članci Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac Eksplozija uništila lokal u Umagu (Foto: JVP Umag) - 6 Snažna detonacija zatresla Umag: Raznesen restoran, pretpostavlja se što je uzrok eksplozije

Državno odvjetništvo ga tereti da nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa.

Radi se o ravnom cestovnom potezu, gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije kolničke trake namijenjene za promet vozila u oba smjera. 24-godišnjak vozilo kojim je upravljao nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače.

24-godišnjak je u desnoj prometnoj traci, namijenjenoj za promet vozila smjera kojim se kretao, prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji dio drugog osobnog vozila.

Njime je iz smjera sjevera prema jugu upravljala 43-godišnja policajka koja je uslijed sudara zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 39-godišnji policajac kao suvozač u tom vozilu poginuo na mjestu događaja.

Podsjetimo, automobil Fiat kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u stablo i zatim se vratio na kolnik, prevrnuvši se na krov.

Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozlijeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula. Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda.

24-godišnjaku su naložene mjere opreza obaveze redovitog javljanja državnom tijelu svakih 14 dana te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.