U prometnoj nesreći koja se rano u nedjelju dogodila na cesti Tar - Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac, dok je 43-godišnja policajka teško ozlijeđena.

Galerija


Na policajce je, dok su putovali na posao, naletio 24-godišnji vozač BMW-a, doznaje se od istarske policije koja je privela 24-godišnjaka zbog sumnje da je izazivao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Vezani članci Tunel Sveti Rok Policija objavila detalje stravične nesreće u tunelu Sveti Rok u kojoj je poginuo 22-godišnjak Policija, Ilustracija Teška prometna nesreća na cesti Tribunj-Tisno: Vozač zadobio teške tjelesne ozljede

Nesreća se dogodila oko 6:45 kad je 24-godišnjak, vozeći se u BMW-u pulskih oznaka iz smjera Tara prema Poreču, udario u stražnji dio Fiata kojim je u istom smjeru vozila 43-godišnja policajka, kazala je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Automobil kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u stablo i zatim se vratio na kolnik, prevrnuvši se na krov. Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozlijeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula.

Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Sve okolnosti nesreće još se utvrđuju. Osim policijskih službenika očevidu je na mjestu nesreće nazočila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andrea Štefekov Ivandić.

Stradali policajac više od deset godina radio je u očevidnoj ekipi, a tek je nedavno prešao u sektor krima.

"U šoku smo, nevjerojatno da se to dogodilo. Teško je nositi se s takvom nesrećom u bilo kojem slučaju, no on nam je bio kolega i bio je dobar čovjek. Ne govorimo to zato što ga više nema, već zato što je bio čovjek i radnik. Gotovo cijelu karijeru je radio u prometu, na očevidima, a nedavno je prešao u odjel krima. Da stvar bude još gora, sinoć je došao po stvari u kancelariju gdje sjede 'prometnjaci' i prenio ih u postorije novog odjela. Ispada da se radilo o nekakvom oproštajnom susretu.

Teško nam je radi njega i radi cijele obitelji, a ponajviše njegove supruge koja za mjesec dana treba roditi njihovo drugo dijete", rekli su kolege stradalog policajca za Glas Istre. (D.B./M.T./Hina) 

Barakude pobijedile Španjolsku: U finalu Srbija - Hrvatska!