Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napadač uhićen

Djelatnik čistoće izvadio mobitel, a onda su sijevnuli udarci: Nesretnik leži u bolnici s napuknutom lubanjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnik zagrebačke Čistoće S. M. (45) završio je u bolnici s teškim ozljedama nakon što ga je u centru Zagreba, u Preradovićevoj ulici, oko 11 sati pretukao čovjek koji je na obližnjoj zgradi izvodio radove.

S. M. je trebao očistiti prostor među kantama za otpad, a svađa između njega i građevinskog radnika izbila je zbog navodno nepropisno parkiranog teretnog vozila građevinske tvrtke koje je tamo trebalo istovariti građevinski materijal. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Djelatnik Čistoće nakon svađe je zaprijetio da će mobitelom snimiti nepropisno istovarivanje materijala. To je bilo dovoljno da ga građevinski radnik fizički napadne, što je rezultiralo teškim tjelesnim ozljedama radnika Čistoće. 

Prema neslužbenim informacijama, S. M. je zadobio puknuće lubanje i čeljusti te teški potres mozga, a od zadobivenih ozljeda doživio je totalnu amneziju te se u bolnici ničega nije mogao sjetiti, piše Jutarnji list.

Policija je dojavu o napadu primila oko 11:15 te su na mjesto događaja odmah uputili ophodnju, a kad su vidjeli u kakvom je stanju radnik Čistoće, odmah su pozvali i kola Hitne pomoći, koja su ga prevezla u bolnicu.

Očevici su za Jutarnji list ispričali da je S. M. ostao ležati na tlu te da je nekoliko puta povraćao, što je i ukazalo da se radi o težim ozljedama jer navodno isprva neke ozbiljnije ozljede nisu bile vidljive.

Napadača je policija također zatekla na mjestu napada te je priveden u 1. policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a prilikom privođenja nije pružao otpor.

S. M. je nakon napada prevezen u KB Sestre milosrdnice i smješten je na Odjel intenzivne njege, a osim njegove supruge, posjetila ga je i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban te predstavnici Čistoće, koji su njegovoj obitelji ponudili svu potrebnu pomoć.

Ovisno o zaključcima liječnika o krajnjoj kvalifikaciji ozljeda, policija napadača može prijaviti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda ili pak za nanošenje posebno teške tjelesne ozljede. Ova druga kvalifikacija vezana je pak uz to je li mu premlaćivanjem bio ugrožen život te hoće li od ozljeđivanja trpjeti kakve trajne posljedice.

Za tešku tjelesnu ozljedu zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za posebno tešku tjelesnu ozljedu od jedne do osam godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene