Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništen Hrvatski olimpijski centar

Bjelolasica: Požar uništio zgradu i 110 radnih mjesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Hrvatskoga olimpijskog centra Bjelolasice Maro Mišić izjavio je kako je neizvjesno što će biti sa 170 zaposlenika tog centra, posebice sa 110 onih koji su radili u glavnoj zgradi u Jasenku koja je izgorjela.

Bez objekta koji je svima osiguravao plaće, primjerice - prošle godine prihod je bio 25 milijuna kuna, moglo bi doći do otpuštanja, rekao je Mišić, dodajući da će o tome odlučiti vlasnik, to jest država. Na pitanje je li objekt bio uredno održavan i tehnički ispravan, odgovorio je da je tehnička dokumentacija o tome izgorjela, ali objekt je uredno održavan - i sustav grijanja i sve ostalo.

Pročitajte i ovo Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na redu je 14. dražba Provjerili smo u kakvu je stanju nekadašnji turistički biser: Za goste je sve spremno, ali investicija još nema Ne odustaju od Bjelolasice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mještani preuzeli inicijativu Država čeka, a Bjelolasica propada: ''Dobili smo viziju''

>>VIDEO: Izgorjela zgrada Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici

Inače, planovi za uređenje HOC-a postoje, treba investirati u vodovod, kanalizaciju, gradnju sportske dvorane s bazenom, novu žičaru i postrojenje za istraživanje skijaške staze. Kako će današnji požar na glavnoj zgradi HOC-a utjecati dalje na razvoj tih planova, Mišiću nije poznato.

Zanimljiv je podatak kako Hrvatski olimpijski centar nema nikakve vlasničko-upravljačke veze s Hrvatskim olimpijskim odborom, nego je u potpunom vlasništvu države koja ne ispunjava na vrijeme obveze prema radnicima. Olimpijski centar Bjelolasica 2009. godine poslovao je u minusu i to 3,5 milijuna kuna. Ove je godine uvršten među 30 Vladinih projekata koji bi trebali pokrenuti gospodarstvo. Cijeli projekt procijenjen je na 369,5 milijuna kuna za čije se ulaganje još traži strateški partner. (J.G./Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene