Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

VIDEO: Izgorjela zgrada Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su se s vatrom borili šest sati.

Glavna zgrada s restoranom i sportskom dvoranom Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici izgorjela je u požaru i krovište se urušilo. Oko 2.50 policija je zaprimila dojavu da je buknuo požar u pomoćnoj zgradi koja je u sastavu glavne zgrade Hrvatskog olimpijskog centra u Jasenku.

Pročitajte i ovo Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na redu je 14. dražba Provjerili smo u kakvu je stanju nekadašnji turistički biser: Za goste je sve spremno, ali investicija još nema Ne odustaju od Bjelolasice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mještani preuzeli inicijativu Država čeka, a Bjelolasica propada: ''Dobili smo viziju''

Direktor Hrvatskog olimpijskog centra Maro Mišić kazao je da je objekt osiguran kod Croatia osiguranja što za HOC, kazao je, predstavlja kako-takvo olakšanje. Rekao je da se nada da će se taj objekt, u kojem je bila recepcija, restoran, sanitarni čvor, sportska dvorana i kotlovnica, biti što prije obnovljen jer je on srce turističkog kompleksa. 'Bez tih sadržaja prihvat izletnika i turista nije moguć iako su smještajni kapaciteti neoštećeni', kazao je Mišić.

Također, zbog požara evakuirana su djeca,  80-ak školaraca iz Gline koji su na Bjelolasici bili na zimovanju.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Dragutin Foschio kazao je da je dio vatrogasaca, kad se vidjelo da neće moći obuzdati razorno djelovanje požara, pristupio izvlačenju opreme koja se mogla iznijeti i tako umanjili štetu. Potrebe za evakuacijom osoblja i turista nije bilo.

Turisti napustili centar

Foschio je rekao da je na Bjelolasici noćas bilo minus 19 Celzijevih stupnjeva, što je otežalo gašenje zbog zaleđivanja dijelova vatrogasne opreme. Rekao je da slijedi čišćenje terena da bi se na siguran način mogao obaviti očevid, pa će vatrogasci ostati do večernjih sati.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić kazala je da će se očevidnoj ekipi karlovačke PU priključiti djelatnici Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba. Hoće li očevid biti obavljen danas ili sutra ovisit će o sigurnosti objekta, rekla je Grčić.

U ogulinskoj bolnici od ravnateljice Jadranke Francetić doznaje se da nitko nije zatražio pomoć ni zbog tjelesnih ozljeda ni zbog smetnji disanja. Dva autobusa turista oko 10,30 sati napustili su Bjelolasicu iako je većina njih planirala boravak do petka. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene