Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na redu je 14. dražba

Provjerili smo u kakvu je stanju nekadašnji turistički biser: Za goste je sve spremno, ali investicija još nema

Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Nekad najveće domaće skijalište Bjelolasica ni ove godine neće ugostiti skijaše i turiste, već će oni svoj novac trošiti na stranim skijalištima. Iako se cijena olimpijskog centra neprestano spušta, ponuda na javnim dražbama nema.

Rečenica "Dobar dan, izvolite" već se dugi niz godina nije čula na recepciji na Bjelolasici, na kojoj danas nema nikoga. Iako zadnjih pet godina u sobama na Bjelolasici nema nikoga, sve je spremno za goste i čeka dolazak prvih turista kojih, nažalost, još uvijek nema.

Pročitajte i ovo Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika Slika nije dostupna Pravila se stalno mijenjaju Počeo je hrvatski skijaški tjedan: Doznajte gdje se na skije može bez cijepljenja i testova, a kad su oni potrebni i za djecu

Osamdeset hektara atraktivnog zemljišta, smještajni kapaciteti, skijalište i sportski objekti očito nisu dovoljan mamac za investitore.

"Dosad je bilo 13 neuspješnih dražbi, na kojima se nije nitko javio za sjedište Hrvatskog olimpijskog centra (HOC) Bjelolasica, skijalište i sportske terene", rekao je Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj HOC-a Bjelolasica.

U potkrovlju jednog od apartmana sve je složeno za fitness i wellness. Te prostorije koristili su domaći i strani gosti, ali i brojni vrhunski sportaši.

"Ne znam je li stvar u tome da investitori nisu prepoznali priliku ili čekaju smanjenje cijene. Bilo je puno interesa, ali konkretna ponuda još nije došla", rekao je Đuričin.

Svi se nadaju da bi se to uskoro moglo promijeniti. Na redu je 14. javna dražba, a cijena cijelog kompleksa trebala bi biti oko 12 milijuna kuna

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene