Kao i u cijeloj Hrvatskoj s iseljavanjem imaju problema i na Bjelolasici. Svima je poznato kako je tamošnji prekrasni olimpijski kompleks propao. No mještani se ne žele predati.

Galerija


Dok država čeka investitore, a Bjelolasica propada, mještani su odlučili preuzeti inicijativu i uzeti stvar u svoje ruke.

Vezani članci Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill - 1 Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill Korona diktira i zimsku turističku sezonu - 1 Skijaška sezona ove će godine izgledati potpuno drugačije: Kasnije uplate, povrat sredstava, nova pravila na skijalištima...

"Dobili smo jednu veliku viziju da nam je više stvarno dosta gledati Bjelolasicu kako propada. Mi imamo viziju da Bjelolasica mora živjeti 365 dana u godini.", govori Laura Nazor, udruga iznajmljivača Bjelolasica.

I od te vizije neće odustati. Štoviše brojni su se odlučili baviti turizmom i na napuštanje svog kraja ne pomišljaju.

Ne odustaju od Bjelolasice (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ne odustaju od Bjelolasice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Nekad najveće hrvatsko skijalište već godinama zjapi prazno, umjesto skijaša prazna žičara, država je i nedavno pokušala prodati Bjelolasicu za nešto više od 13 milijuna kuna, tu su dva hotela, skijalište, atraktivno zemljište no na žalost kupaca nema, kao ni turista, koji zbog nebrige i nemara politika, novac umjesto kod kuće, troše na stranim skijalištima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr