Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se krim-istraživanje

Detalji tragedije na Kornatima: Dijete (14) su pokušali reanimirati, ali ozljede su bile preteške...

U nesreći koja se jučer dogodila na Kornatima poginulo je dijete (14). Gliserom koji je vukao "bananu" na kojoj je stradalo dijete upravljao je hrvatski državljanin. Policija još istražuje kako je do tragedije došlo, a priveden je 20-godišnji mladić koji je upravljao gliserom.

Završen je očevid strašne tragedije u kojoj je na tzv. banani u subotu kod Kornata poginulo dijete, nizozemski državljanin. Kako doznajemo, riječ je o četrnaestogodišnjaku. 

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Sudar glisera i jedrilice - 5 područje Kornata FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici

S obzirom da je riječ o djetetu, policija još ne želi dati nikakve informacije.

Dojava o nesreći stigla je oko 13 sati. Maloljetnik je odmah dovezen u šibensku bolnicu. Kako doznajemo, unatoč pokušajima oživljavanja, dijete je od teških ozljeda glave preminulo.

Tragedija se dogodila kod otoka Žut. Još se utvrđuje kako je do nesreće došlo. "U nesreći na moru jedna je osoba smrtno stradala. Gliserom je upravljao hrvatski državljanin", rekao nam je kratko Branko Čvrljak, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku. 

Mladić koji je upravljao gliserom koji je vukao "bananu" rođen je 2000. godine, izvijestio je ŽDO. Do kraja dana će biti predan pritvorskom nadzorniku, ispitat će ga državno odvjetništvo i utvrditi ima li osnove da sudac istrage zatraži za njega istražni zatvor.

Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske rekla je kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te da je tijelo prebačeno na patologiju kako bi se obavila obdukcija.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene