Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije poginuo od udarca

Nesretni ribar poginuo jer je spašavao svoju brodicu? "Čuli smo jak udarac, čovjek je vikao "Ljubo moj, Ljubo moj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetogodišnji Ljubomir Vlahov iz Srime kraj Vodica poginuo je u pomorskoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer oko 19:20 kod otoka Zmajana u vodičkom akvatoriju.

Tijelo Ljubomira Vlahova iz utrobe broda izvukli su ronioci MUP-a pet sati nakon nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen član posade Ljubomir Cukrov (68) iz Prvić Šepurine. 

Pročitajte i ovo Policija iz mora izvukla tijelo muškarca Tragedija kod Splita Policija objavila detalje teške pomorske nesreće: Muškarac divljao po moru i usmrtio 80-godišnjaka Gumenjak se zabio u brod U punoj brzini VIDEO Gumenjak se zabio u ribarski brod i pobjegao! Dva ribara ozlijeđena, brodica nasukana

Njega je spasio mladi ribar Kristijan Bumbak iz Prvić Luke koji je bacao mreže kada je nedaleko od njega prošla koćarica "Filomena" Ljubomira Vlahova. 

"Po mojoj procjeni vozila je oko 10 milja na uru, bila je bonaca, dobro smo je čuli, tutnjala je poput tenka. Na krmi smo vidjeli jednog čovjeka. Nešto kasnije čuli smo jak udarac i vidjeli da je brod udario u puntu škoja Zmajana. Odmah smo krenuli, i za nekih pet minuta došli do njih. Najprije smo mislili da se brod nasuka, ali kad smo došli tamo, koća je već tonula, a na krmi je bio Ljubo Cukrov koji je zapomagao i vikao: "Ljubo moj, Ljubo moj!"", ispričao je Bumbak za Jutarnji list.

Za nekoliko sekundi "Filomena" je potonula, a s njom i Vlahov kojeg nisu vidjeli i nisu znali u kojem dijelu broda se nalazi. Cukrova su presvukli, umotali u deku i ceradu te nazvali 112. 

Dodaje da "Filomena" nije mijenjala kurs dok je prolazila pored njega, te je udarila u hridi Zmajana. Ni sam ne zna zbog čega se to moglo dogoditi. "Možda su otkazale komande na brodu, a možda jednostavno trenutak nepažnje", rekao je Bumbak.

Neslužbeni izvori bliski istrazi kažu da nakon udara u hridi ni Vlahov ni Cukrov nisu bili ozlijeđeni. Vlahov je, navodno, mobitelom nazvao brata i obavijestio ga o nesreći. Navodno je Vlahov potom sišao u motorni prostor da provjeri prodire li more, a kako je brod počeo tonuti neki predmet je pao i zatvorio izlaz iz prostora motora, piše Jutarnji list

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene