Srce, ilustracija
Srce, ilustracija Foto: Getty Images

Objava u jednoj Facebook grupi dirnula je mnoge. Jedna je gospođa napisala kako je prije nekoliko tjedana upitala korisnike grupe znaju li gdje u Hrvatskoj kupiti točno određeni šampon. Ono što je uslijedilo raznježilo je mnoge, a šampon je, osim lijepe kose, donio i novo prijateljstvo.


U Facebook grupi ''ženski recenziRAJ'', koja broji nešto više od 207.000 članova, jedna je objava prikupila deset tisuća oznaka ''sviđa mi se'', stotine komentara podrške i oduševljenja, a malo koga je ostavila ravnodušnim.

Naime, jedna je Zadranka prije nešto više od mjesec dana u grupi u kojoj članice, između ostalog, razmjenjuju recenzije i iskustva s raznim proizvodima, pitala zna li netko gdje kupiti jedan određeni šampon za kosu. Ispostavilo se da ga u Hrvatskoj nema, a Zadranka je odustala od daljnje potrage.

Njezina iduća objava dirnula je tisuće ljudi.

''Imam recenziju... Najljepšu od svih! Recenzija dobrote, ljudskosti i svega pozitivnog'', napisala je. Ispričala je kako poprilično puno vremena prošlo od njezina upita o šamponu, a onda je dobila poruku od nepoznate djevojke.

''Ti predivna dušo!''

''Otvaram, čitam i ne vjerujem! Cura koja me ne poznaje, nemamo niti jednog zajedničkog prijatelja, niti jedne poveznice, u Danskoj se sjetila da sam ja to tražila, otišla prije posla i kupila proizvode. Nosila ih je sa sobom u Hrvatsku, iz izolacije poslala brata da pošalje proizvode za Zadar. Ti predivna dušo! HVALA TI NA SVEMU! Želim ti svu sreću, a vjerujem da će ti se sve dobro vratiti'', napisala je. Sreću zbog samog poklona zasjenila je jedino predivna gesta neznanke.

Mlada djevojka nam je ispričala da je objavu o potrazi za šamponom vidjela slučajno, a odgojena je da pomaže kome god može. ''Nadam se da sam u ovom čudnom vremenu uspjela razveseliti bar nekoga'', rekla je skromno za DNEVNIK.hr.

Lavina poruka podrške

Objava o onome što je učinila za Zadranku potaknula je i druge na društvenim mrežama da ispričaju svoje priče o neznancima koji su im uljepšali makar jedan dan.

Jedna je gospođa tako napisala da je u istoj toj grupi upitala gdje može pronaći određene knjige, ali nije očekivala da će ih na kraju od nepoznate žene dobiti – na poklon..

Učenici OŠ Jurja Dalmatinca, screenshot Prvašići iz Šibenika pokrenuli lavinu i uljepšali Božić nezbrinutoj djeci: ''Kad sam vidjela tu malu djecu, srce mi je puklo"

Plišane igračke za akciju Za nečiju baku ili djeda Dobili smo novo ministarstvo, ono koje nam je sada itekako potrebno: Iza ''Ministarstva ljubavi'' stoji hvalevrijedna akcija za one koji nemaju nikoga

''Bila sam baš iznenađen, ne toliko s knjigama koje baš volim, nego tom gestom i ljudskosti kada shvatiš da te neki ljudi doslovno ne poznaju, a učine ti tu sreću koju nikada nećeš zaboraviti'', napisala je. žena koja, kao i Zadranka iz ove priče, ima svoju nesebičnu dobročiniteljicu.

Imate li i vi inspirativnu priču? Nekome ste pomogli ili je netko vama učinio dobro djelo? Pišite nam na budimokaooni@novatv.hr.