Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Otvorio obrt s 20 godina: Uskoro bi mogao zapošljavati i Japance!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FER-ovac Borna Segulin obrt je otvorio sa samo dvadeset godina, dok je još bio student. Radili su u podrumu zgrade, a danas, zahvaljujući svom portalu koji pomaže malim obrtima da se reklamiraju, ima petnaestoro stalno zaposlenih u Hrvatskoj i osmero u Srbiji.

To što je u poslovne vode zaplovio kao klinac, Borni Segulinu prije 11 godina nije bila prednost. 'Klijenti me nisu baš doživljavali ozbiljno, pogotovo kad dođe klinac od dvadeset godina da radi nekakav ozbiljan projekt. Nitko vas ne doživljava ozbiljno. Ali napravili smo nekoliko projekata, ljudi su shvatili da stvarno znamo to raditi', kaže Borna.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

I onda je krenulo, a podrška obitelji i prijatelja dala mu je vjetar u leđa. 'Kad je otvarao firmu, meni je bilo jako drago. Ja jako volim taj poduzetnički duh, jer i ja isto radim od svoje 13.-14. godine i bilo mi je drago da imam prijatelja koji tako slično razmišlja', kaže Igor Dolovčak, Bornin prijatelj.

Borna je uskoro došao na ideju za portal koji će pomoći obrtnicima da se reklamiraju. 'Naprimjer, posjetitelj u google upiše kozmetički salon Maksimir ili ljekarna Trešnjevka ili nešto slično, i naši su rezultati prvi na googleu, posebno ako je vezano za kvart ili grad. Klik na taj link na googleu vodi direktno na našeg klijenta, odnosno na tu tvrtku ili obrt u kvartu', objašnjava Borna.

>> Bolja Hrvatska: Diplomirala prije pet godina, a danas je doktorica docentica znanosti!

Sestrinsku je tvrtku osnovao u Srbiji, a uskoro bi mogao i u Japanu. 'Sada nastavljamo s istraživanjem tržišta Japana, ali zasad se Japan pokazao kao potencijalno tržište', kaže Borna.

Kad ne istražuje nova tržišta, zabavlja se avionima ili u društvu prijatelja. 'Ovo mi je nekako spoj kompjutera, jer ovo je visoko sofisticirano što se tiče tehnologije i letenje mi je zapravo fenomenalna stvar. To je spoj gušta i ovoga čime se bavim', objašnjava Borna.

'Kad dođe u društvo nema mira, svi su nasmijani u njegovom društvu. Baš je poseban čovjek', kaže njegov prijatelj Igor. Uskoro bi, ako bude malo poslovne sreće, mogao zapošljavati i Japance.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene