Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna znanstvenica Stela

Bolja Hrvatska: Diplomirala prije pet godina, a danas je doktorica docentica znanosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je fakultet završila prije pet godina, Našičanka Stela Jokić već nosi titulu doktorice docentice znanosti. Objavila je 40 znanstvenih radova, a osvojila je i državnu te rektorovu nagradu.

U bijeloj kuti, s epruvetom i kemikalijama u rukama Stela Jokić provede većinu dana. 'U prosjeku mi dan započinje od 8, pola 8 ujutro i rijekto kad završava u normalno radno vrijeme', kaže Stela.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Ova 30-godišnja Našičanka iza sebe ima 40 znanstvenih radova. Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku završila je prije tek pet godina. S titulom doktorice docentice znanosti vratila se na svoj fakultet, ali kao predavač. 'Iznimna je čast što možemo dobiti najbolje studente da ostanu raditi na našoj instituciji', kaže Jurislav Babić, prodekan za znanost na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

Osim na šest kolegija u Osijeku, predaje i na Sveučilištu u Mostaru. A iako su njezini studenti tek malo mlađi od nje, Steli to ne predstavlja problem. 'Slušaju. Mislim da sam prilično stroga, pristupačna sam, ali kod mene važi jedna disciplina', kaže Stela.

>> Za njih nema krize! Evo na čemu zarađuju!

Iako je kao studentica paralelno i radila, tijekom cijelog školovanja Stela je nizala samo petice. Jedina je dobitnica državne nagrade na području biotehničkih znanosti. Osvajačica je rektorove nagrade te brojnih stipendija. Usavršavala se u cijelom svijetu. 'Znači mi jako puno za karijeru. Čovjek postane samostalniji, sigurniji u sebe', kaže Stela.

Jedna je od rijetkih koja proučava proizvodnju sojinog ulja pomoću ugljikovog dioksida. 'Ta tehnologija iznimno je skupa i trenutno se nitko u Hrvatskoj time ne bavi', kaže Stela.

Iako kaže kako joj je svaki dan prekratak, o kompliciranim kemijskim spojevima često najbolje razmišlja uz tjelovježbu. 'Svaki vikend sjednem na bicikl, nekad i preko tjedna. Sve zavisi o vremenu. Sve je stvar dobre organizacije', kaže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene