Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opaki Zombie Rabbit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam priču mladog auto entuzijasta koji si je dao puno truda i vremena da izradi vrlo poseban Golf naziva Zombie Rabbit.

Na internetskoj stranici ''Depth of Speed'', koja je u vlasništvu auto-moto entuzijasta Josha Clasona, pojavio se novi video uradak restauracije starog Golfa jedinice. Inače, spomenuti Clason putuje svijetom i traži inspirativne priče iz auto-moto svijeta koje zatim dijeli sa svijetom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Volkswagen Sportsvan – to je najbolji Golf koji želimo imati Slika nije dostupna SERVISNI SAVJETNIK TOP 10 automobila Golf klase s najvećim prtljažnikom!

Najnovija zvijezda Clasonovog kratkog filma je Joel Erkkinen i njegov otkačen Mk1 Volkswagen Rabbit. Nešto što je počelo s prijavom za Grassroots Motorsports Challenge 2008. godine pretvorilo se u veliku strast koja je obuzela Erkkinena u potpunosti.

Obzirom da sam Joel Erkkinen (rođeni Amerikanac iz Minnesote) nikada prije nije izradio ili sastavio automobil, VW Rabbit bio je njegov prvi pravi projekt za kojeg je ipak morao potražiti i nešto stručne pomoći. ''VW zajednica ovdje u Minneapolisu i St. Paulu vrlo je srdačna i otvorena prema ljudima,'' rekao je Erkkinen novinaru jednog auto-časopisa. ''Dogodilo se da su mi se javljali ljudi koje nikada prije nisam sreo koji su htjeli doći i pomoći mi nakon što su vidjeli moj post na VWVortexu,'' dodao je Erkkinen.

Kako je sve počelo. Cilj je bio sastaviti automobil za svakodnevnu vožnju i vikend užitak uz budžet od 2000 američkih dolara. S velikom pomoći nekolicine prijatelja i VW entuzijasta iz šire okolice Minneapolisa, Erkkinen je sastavio VW Rabbit iz '82. godine.

Pod poklopcem motora nalazi se 1.8 16v turbo motor (k26) s 5-stupanjskim mjenjačem. Rabbit nije previše tuniran ali Erkkinen kaže da je i dalje prilično brz.

Tijekom traženja zamjenskih dijelova često se javljala dilema da li izraditi zamjenski dio sami, poput recimo usisne grane, ili pronaći novi zamjenski dio. Od dovoda goriva, kočnica, podnica, opruga i amortizera, ispušnog sustava, hladnjaka, cilindara, sve je to zahtijevalo remont.

U ovoj točci Erkkinena je službeno počeo sponzorirati Eurowerks u sklopu Grassroots Motorsports Challenge-a. Erkkinen je tada dobio veliku pošiljku novih alata za rad na automobilu. Obzirom da nije imao neku posebno dobro opremljenu garažu i da je radio s alatima koji izgledaju kao da su stariji od Rabbita, dobro mu je došla ova pošiljka.

Nakon nebrojeno mnogo sati čišćenja, varenja, pjeskarenja, brušenja pa onda još malo pjeskarenja, šasija je bila glatka kao bebina guza. Spremnik goriva je također morao van da bi se otklonila hrđa te da bi se zatim premazao s posebnim premazom. Nakon toga došao je red da se u kućište ponovno vrati motor i polako finalizira kompletan projekt.

Rad na automobilu često je bio pauziran zbog raznih privatnih obaveza a ponekad se sigurno činilo da nikada neće biti gotovi. Ipak, nakon tjedana i tjedana, Zombie Rabbit počeo je poprimati svoj konačan oblik.

Obzirom da slika uvijek govori tisuću riječi, predlažemo da pogledate video i galeriju fotografija gdje možete vidjeti kako je išao proces preuređenja ludog zombie Golfa.
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene