Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hyundaijev kompaktni monovolumen ix20 bit će predstavljen na Pariz Auto Showu.


Nismo se jako iznenadili kada smo vidjeli da gotov proizvod ima dosta sličnosti s nacrtima. Hyundaijev ix20 ima sve karakteristike korporativnog Fluidic Designa, ili drugim riječima, dizajnerske filozofije 'fluidne skulpture', od prednje haube do prtljažnika čime prednja maska više nalikuje najnovijem Tusconu (ix35 u Europi).

Vezani članci Počeo Mondial Paris Motor Show (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hrvatskoj prijeti osjetno povećanje cijene vozila: Iza blještavila autosalona kriju se nova pravila koja nam stižu Slika nije dostupna FOTO: GMC Granite koncept

Međutim, ono što se nekako 'izgubilo u prijevodu' je široko podvozje, naglašeni branici i veliki kotači koji se vide na crtežima – i šteta je zaista, jer je visoki hatchback tako poprimao puno moderniji i agresivniji izgled.

Iz Hyundaija još nisu stigle konkretne specifikacije. Informacije ukazuju na to da će novi ix20 MPV najvjerojatnije biti dostupan s dvije varijante motora: kao 1.6 litreni benzinac sa 125 KS i kao 1.4-litrena jedinica s 89 KS. Također je realno pretpostaviti da će MPV biti dostupan i s dizelskim motorom (koji već postoji u ponudi za i20 hatchback).

Iz tvrtke Hyundai su u objavi za tisak naveli samo da će ix20 biti vodeći automobil u klasi u pogledu emisije CO2. Naime, Hyundai tvrdi da su emisija CO2 od 114 g/km i ekonomična potrošnja od 4.3 l/100km kod dizelskog motora najbolji rezultati u klasi.

Više detalja o ix20 može se očekivati nakon predstavljanja na Paris Auto Showu krajem ovog mjeseca. Predstavnici tvrtke također su jasno izrazili namjeru da ix20 lansiraju isključivo na europsko tržište što znači da će kupci preko bare najvjerojatnije u potpunosti biti zakinuti za visoki hatchback.

Koja šteta za amere!?