Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lada oduševila novim modelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su se upravo pojavile prve fotografije nove Lade Veste kao i XRAY 2 koncepta i to netom prije nego što će modeli biti i službeno predstavljeni na moskovskom auto salonu.

Renault Grupi očigledno se isplatilo ući u posao s ruskom AutoVAZ Grupom, barem na području dizajna, obzirom da na tržište uskoro izlaze dva nova Lada modela, zasad konceptni Vesta limuzina i XRay 2 crossover koncept.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Dacia Logan MCV Stepway – dokaz da povoljno ne mora značiti neuglađeno Slika nije dostupna VRUĆI METAL Nedostaje vam Lada? Nova Vesta SW bi vam se mogla svidjeti!

AutoVAZ kaže da će ova dva modela kao osnovu imati potpuno novu platformu koju nazivaju ''Lada B'' a ista je razvijena u suradnji s Renault-Nissanom. To u osnovi znači da će se novi modeli temeljiti na Renault-Nissan B arhitekturi koja se koristi za brojne modele poput Nissan Jukea, Dacie Logan i Renault Megana.

Što se tiče kompaktnog crossovera, radi se o XRAY konceptu druge generacije a navodno se temelji na Dacia Sanderu. U prodajne salone mogao bi stići početkom 2016. a nuditi će se po cijeni od oko 12.000 eura. U standardnoj verziji biti će ponuđen s prednjim pogonom dok će model s pogonom na sva četiri kotača preuzet iz Dacia Dustera biti dostupan nešto kasnije.

Lada ušminkala Nivu u urbano vozilo

Lada se vraća na velika vrata

Možda još zanimljiviji je povratak Lade Veste u potpuno novom ruhu. Uz 4.35 metara dužine i 2.65 metara dugim međuosovinskim razmakom, neke od ključnih komponenti biti će posuđene od Renault Megana a početna cijena limuzine iznositi će oko 8 tisuća eura.

Izvršni direktor AvtoVAZ-a, Bo Anderson, komentirao je da će Vesta pod poklopcem imati potpuno nove agregate u skladu s Euro 6 normama, izlazne snage od 90 do 115 KS.

Dizajn koncepata nadgledao je Ladin šef dizajna, Britanac Steve Mattin, koji je prethodno radio za Mercedes a kasnije i za Volvo. Mattin se Ladi pridružio kao novi šef dizajna 2011. godine, a prvi primjer novog dizajnerskog smjera brenda predstavio je s XRay konceptom s tri vrata 2012. godine.

Ruska Lada spremna za utrke

Kao i u slučaju prethodno opisanih cestovnih modela, čini se da Lada ima problema s curenjem informacija te je tako s paketom fotki nove Veste i XRay 2 koncepta na internet procurilo i nekoliko fotografija Lada Vesta WTCC koncepta koji će također biti predstavljen na skorom auto salonu u Moskvi.

Lada se tako doista vraća na velika vrata. Dva cestovna modela izgledaju doista zanimljivo, a po tako povoljnim cijenama i, nadajmo se, uz određeni stupanj kvalitete, Lada Vesta i XRay mogli bi biti doista zanimljiv dodatak ponudi. Uvođenje WTCC modela samo je šlag na torti a svakako mu želimo velik uspjeh u nadolazećoj sezoni.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene