Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjena potražnja

FIAT zatvorio tvornice u Italiji, radnici poslani kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski proizvođač automobila FIAT privremeno je zatvorio svojih 6 tvornica u Italiji. Čini se da se popularni proizvođač ne uspjeva nositi s velikim padom potražnje.

Ova mjera pogodila je oko 30 tisuća zaposlenika Fiata koji su poslani kući na dva tjedna sa smanjenim prihodima. To je izazvalo i prosvjede u nekim od Fiatovih tvornica tijekom vikenda, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLJEDICE POPLAVA NE ŽIVI SE OD LIJEPE KUĆE 'Nezaposleni su svi, bježat ćemo iz Hrvatske' Slika nije dostupna Mogli bi opet Tisuće radnika u njemačkim tvornicama obustavilo rad

Početkom veljače talijanska je vlada donijela odluku o prekidu subvencioniranja programa zamjene starih za nova vozila. Ta je odluka Fiat potaknula na privremeno zatvaranje tvornica, tvrde u Upravi.

Fiat ima pet tvornica u Italiji, u Rimu, Napulju, Torinu i na Siciliji. Šesta je u podijeljenom vlasništvu s Peugeotom.

'Tijekom prošle godine nekoliko smo puta morali smanjivati planiranu proizvodnju, ali ovo je prvi put da će sve tvornice biti zatvorene na dva tjedna. Automobilska industrija u ovom trenutku može proizvoditi samo po narudžbi', kaže dopredsjednik za komunikacije iz Fiata Richard Gadeselli.

Sindikati su zatražili sastanak s Upravom i Vladom kako bi saznali više o budućnosti Fiata. Jedna od tvornica čiji je opstanak u pitanju je ona na Siciliji. Uprava je planira zatvoriti i dio proizvodnje prebaciti u ostale tvornice. Vlada želi to spriječiti, pa će pokušati pronaći kupca za tu tvornicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene