Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski proizvođač automobila FIAT privremeno je zatvorio svojih 6 tvornica u Italiji. Čini se da se popularni proizvođač ne uspjeva nositi s velikim padom potražnje.


Ova mjera pogodila je oko 30 tisuća zaposlenika Fiata koji su poslani kući na dva tjedna sa smanjenim prihodima. To je izazvalo i prosvjede u nekim od Fiatovih tvornica tijekom vikenda, javlja BBC.

Početkom veljače talijanska je vlada donijela odluku o prekidu subvencioniranja programa zamjene starih za nova vozila. Ta je odluka Fiat potaknula na privremeno zatvaranje tvornica, tvrde u Upravi.

Vezani članci Slika nije dostupna Tisuće radnika u njemačkim tvornicama obustavilo rad Slika nije dostupna Britanski džihadisti u Siriji: Mi bismo kući, ovdje nas prisiljavaju da se borimo!

Fiat ima pet tvornica u Italiji, u Rimu, Napulju, Torinu i na Siciliji. Šesta je u podijeljenom vlasništvu s Peugeotom.

'Tijekom prošle godine nekoliko smo puta morali smanjivati planiranu proizvodnju, ali ovo je prvi put da će sve tvornice biti zatvorene na dva tjedna. Automobilska industrija u ovom trenutku može proizvoditi samo po narudžbi', kaže dopredsjednik za komunikacije iz Fiata Richard Gadeselli.

Sindikati su zatražili sastanak s Upravom i Vladom kako bi saznali više o budućnosti Fiata. Jedna od tvornica čiji je opstanak u pitanju je ona na Siciliji. Uprava je planira zatvoriti i dio proizvodnje prebaciti u ostale tvornice. Vlada želi to spriječiti, pa će pokušati pronaći kupca za tu tvornicu.