Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodge Charger u izvedbi Mopara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodge policajcima nudi na izbor dodatnu opremu za svoja vozila koje je razvio Mopar kako bi razni odjeli američke policije dobili automobil koji najviše odgovara njihovim potrebama.

Dodge Charger Pursuit je američki visoko-performansni policijski automobil koji policajcima pruža najbolju kombinaciju taktičke tehnologije, sigurnosti, snage, učinkovite potrošnje i legendarnog dizajna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Dodge Charger Pursuit dolazi s dvije varijante visoko-performansnih motora, izuzetnom snagom, visokom razinom tehničke opremljenosti i relativno niskom potrošnjom.

Prvi od dva motora u ponudi je 3.6-litreni aluminijski Pentastar V6 motor koji dostavlja 292 KS i 353 Nm, motor je kompatibilan s E-85 Flex-Fuel gorivom i nudi potrošnju od 8,7 l/100km na otvorenoj cesti.

Drugi motor je legendarni Chargerov 5.7-litreni HEMI V8 motor s Fuel Saver tehnologijom koji dostavlja 370 KS i 529 Nm, a potrošnja se kreće oko 9,4 l/100km.

Superiornu razinu upravljivosti Dodge Charger Pursuit duguje drugoj generaciji Chryslerovog sustava pogona na stražnje kotače, ali i posebno prilagođenom ovjesu, Nivomat amortizerima i manjem razmaku od tla, ventiliranim kočionim diskovima, i prednjim i stražnjim stabilizacijskim šipkama, 18-inčnim performansnim gumama na čeličnim felgama i ESC (Electronic Stability Control) sustavom posebno programiranim za policijske automobile.

'Mi dodajemo isprobane, kvalitetno testirane taktičke komponente ovom policijskom vozilu pri čemu smo doslovce otvorili dućan za auto-opremu posebno namijenjenu za policajce. Sa šest paketa koje se može naručiti već unaprijed ugrađene u vozila, policajci imaju mogućnost individualizirati automobile prema svojim vlastitim specifikacijama s dodatnih 24 pojedinačnih komada opreme', rekao je Pietro Gorlier, predsjednik i izvršni direktor Mopara, tvrtke koja proizvodi dijelove i nudi usluge za automobile Chrysler grupe.

Kako bi poboljšali već ionako vrlo visoku kvalitetu tehnologije, sigurnosti, upravljivosti i snage koju nudi Dodge Charger Pursuit, Mopar se udružio s jednim od vodećih američkih proizvođača specijalizirane opreme, Crown North America.

Zajedno su osmislili šest paketa opreme za policijske automobile koji su ciljano osmišljeni da policajcima pruže najbolju kombinaciju taktičke opreme i performansi. Ovi policijski paketi opreme uključuju posebna svjetla, sirene, komunikacijsku i sigurnosnu opremu.

'Sa stražnjim pogonom, najboljim V8 motorom u klasi, sedam zračnih jastuka i potrošnjom od 8.7 l/100km na otvorenoj cesti, Dodge Charger Pursuit je izvrstan policijski automobil', kaže Reid Bigland, predsjednik i izvršni direktor Dodge brenda.

Mopar je proveo iscrpna testiranja kako bi se osigurali da policijski paketi opreme ispunjavaju i čak i premašuju zahtjeve koje traži Dodge Charger Pursuit, a to je iznimna izdržljivost i trajnost u uvjetima natprosječnih opterećenja.

Hoće li im to pomoći da budu uspješniji u poslu? Ako i ne, barem lijepo izgleda, a možemo samo zamišljati zvuk motora dok ganjaju kriminalce po američkim autocestama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene