Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TCT (Twin Clutch Transmission)

Alfa Romeo ima novi automatski mjenjač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alfa Romeo će na Paris Auto Showu predstaviti automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom za Giuliettu i Mito.

Ovaj 6-stupanjski mjenjač, službenim nazivom TCT (Twin Clutch Transmission), razvijen je u cjelosti u Fiatu te koristi dva suha kvačila. Biti će izložen u Parizu u Giulietti s 1.4 MultiAir benzinskim motorom sa 168 konjskih snaga. TCT će kasnije biti dostupan i sa 2.0 JTDm dizelskim motorom sa 168 KS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snage oko 200 KS Fiat 124 Spider s turbo motorom Alfe 4C? Slika nije dostupna Ipak Giulia Alfa Romeo službeno potvrdila premijeru nove limuzine za 24. lipanj

Giuliette koje će imati ugrađeni novi TCT mjenjač također će imati i start/stop sustav, a emisija CO2 kod MultiAir verzije motora iznositi će 121 g/km.

Novi mjenjač također će biti dostupan i u Mitu 1.4 sa 133 KS koji će se nalaziti na Alfinom štandu tijekom auto showa. TCT Mito time je postao brži za 0.2 sekunde od istog automobila s ručnim mjenjačem koji je od 0-100 km postizao za 8.4 sekundi, dok se emisija CO2 također smanjuje za 3 g/km na 126 g/km.

Alfa će na auto showu u Parizu također lansirati i novi 2.0 JTDm dizelski motor za Giuliettu s 138 KS i 350 Nm. Emisija CO2 ovog turbo-dizelskog motora biti će 119 g/km a novi motor imati će i nižu potrošnju goriva s ekonomičnih 4,5 litara na 100 kilometra.

Osim toga Alfa će u Parizu predstaviti i dorađenu 159 limuzinu i karavan opremljene s JTDm-2 dizelskim motorom koji zadovoljava Euro 5 normu.

Nadamo se da će uskoro krenuti priče o GTA izvedbi lijepe Giuliette… to mi čekamo!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene