Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mercedes-Benz

A-klasa postala kompaktni crossover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu velike ofenzive njemačkog brenda u klasi manjih gradskih automobila, Mercedes-Benz je predstavio svoj novi kompaktni crossover model koji ćemo moći puno bliže upoznati na nadolazećem Frankfurt Motor Showu.

Zaboravite na špijunske fotografije i teaser video materijale...službeno je stigao Mercedes-Benz GLA. Novi GLA izgleda upravo onako kako bismo i očekivali. To je A klasa s višim odmakom od tla i zdravom dozom mišića, većim alu naplatcima, nosačima na krovištu i ispušnim sustavom s dvije ispušne cijevi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12.09.-22.09. Ovaj tjedan počinje Frankfurt Motor Show! Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro

Novi kompaktni crossover dijeli platformu s novom A klasom i CLA klasom, a GLA će biti peti SUV/Crossover u ponudi Mercedes-Benza kad krene u prodaju početkom sljedeće godine na domaćem europskom tržištu.

Ovaj kompaktni crossover model mjeri 4.417mm u dužinu, 1.804mm u širinu i 1.494mm u visinu s koeficijentom otpora zraka od 0.29. Prtljažnik obujma 421 litru s podignutim stražnjim sjedalima i 836 litara sa tim istim sjedalima spuštenim, trebao bi zadovoljiti.

Njemački brend izbacio je tek četiri slike unutrašnjosti novog GLA modela koje prikazuju prednji dio putničkog prostora te se čini da u tom pogledu nema puno odmaka od A klase.

Što se tiče ponude motorizacijskih opcija, Mercedes-Benz GLA na tržište će biti lansiran s nekoliko benzinskih i dizelskih jedinica. Za one koji se odluče na dizelski motor, tu je GLA 200 CDI s 2.2-litrenim motorom sa 136 KS i 300 Nm okretnog momenta koji troši zahvalnih 4.3 l/100km dok GLA 220 CDI dolazi s jedinicom iste zapremnine od 2.2 litre ali s višom izlaznom snagom od 170 KS i većim okretnim momentom od 350 Nm.

Od ponude benzinaca valja spomenuti 1.6-litreni motor sa 156 KS koji pogoni GLA 200 model. Vrhunac ponude za sada je GLA 250, sa 2.0-litrenim turbo motorom i 211 KS, opremljen s 4MATIC pogonom, koji do stotke ubrzava za 6.5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 233 km/h uz potrošnju goriva od 7.1 l/100km. Spomenuti dvolitraš sa 211 KS uparen je sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke.

►►►   Mercedes-Benz oduševio novim GLA konceptom

Opcionalni pogon na sva četiri kotača također se nudi i sa GLA 220 CDI modelom a oba nude i Downhill Speed Regulation (DSR) sustav i off-road podešenje za rad mjenjača. Do kraja sljedeće godine u prodaju će stići i verzije GLA 250 modela s prednjim pogonom ali još uvijek nema pouzdanih informacija o GLA45 AMG varijanti.

Zanimljivo je da njemački brend uz novi GLA model nudi i opcionalni Load Compartment paket dodataka za prtljažnik kojime se obujam prtljažnog prostora povećava za dodatnih 60 litara bez potrebe za preklapanjem stražnjih sjedala. To je moguće ostvariti tako da se naslonjač stražnje klupe postavlja u strmiji položaj što omogućava ukupan obujam prtljažnika od 481 litru s podignutim sjedalima.

Narudžbe se počinju zaprimati krajem godine a prve dostave kupci mogu očekivati početkom sljedeće godine.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene