Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12.09.-22.09.

Ovaj tjedan počinje Frankfurt Motor Show!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frankfurt Motor Show 2013 otvara vrata ova tjedan a mi vam donosimo kratki pregled onoga što možemo očekivati na ovogodišnjem izdanju najpopularnijeg međunarodnog auto salona.

Rujan je vrlo poseban mjesec u godini za sve ljubitelje automobila jer tada službeno počinje nova sezona međunarodnih auto salona a prvi na rasporedu tradicionalno je Frankfurt Motor Show koji je u Njemačkoj poznat i kao 'Internationale Automobil-Ausstellung ili IAA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobar stari Land Cruiser zategnuo bore Slika nije dostupna Zaustavite sve što radite i pogledajte – ovo je novi BMW M4

Međunarodni auto salon u Frankfurtu prvi je put upriličen prije više od 115 godina. Tako je 1897. godine u hotelu Bristol u Berlinu održan prvi međunarodni auto salon na kojem je bilo izloženo osam motornih vozila. Nakon takvih relativno skromnih početaka, ova međunarodna izložba automobila postala je redovit događaj. Zbog sve većeg broja posjetitelja ali i izlagača, IAA se 1991. transformirala u godišnju izložbu putničkih i komercijalnih vozila.

Uz salon automobila u Ženevi, Frankfurt Auto Show najopsežniji je sajam u automobilskoj industriji za sve one koji razvijaju, proizvode ili koriste putničke automobile. Tu je i velik broj dobavljača iz cijele automobilske branše kao i proizvođači 'aftermarket' proizvoda. Više od 300 izlagača iz industrije predstavlja svoje proizvode na ovom sajmu.

Frankfurt Motor Show održava se svake dvije godine izmjenjujući se sa međunarodnim salonom u Parizu. Parne godine u Parizu a neparne u Frankfurtu. Uz sve moguće automobile, konceptne studije i svjetske premijere, na Frankfurt Motor Show-u možete vidjeti i posebne aktivnosti za odrasle i djecu kao npr. testne vožnje, simpoziji i konferencije za trgovce, npr. kongres o električnoj mobilnosti - “Electric Mobility Congress,” ili “carIT-Congress”, specijalizirane izložbe, npr. električni automobili (Electric Mobility, Connected Car), ili oldtimeri (Classic Cars) itd.

Ključni datumi koje treba zapamtiti vezano za ovogodišnji događaj su 10. i 11. rujan (za pripadnike tiska) nakon čega se od 12. do 22. rujna vrata otvaraju za javnost. Vrijeme posjeta sajma je od 9h ujutro do 17h popodne a ulaz će vas koštati 13,00 eura (vikend 15,00 EUR).

Na sajmu će tako biti upriličeno nekoliko svjetskih i europskih premijera proizvodnih i konceptnih automobila a tu će se nači: Peugeot 308 R, Subaru WRX, Quattro Sport Concept iz Audija, hibridni i8 Coupe iz BMW-a, nova Mazda3, BMW M4, Citroen C4 Picasso, Honda Civic Tourer i drugi.

Unatoč sveprisutnoj krizi, a posebno u auto industriji, proizvođači automobila najavljuju vrhunsku priredbu. Ako ste slučajno negdje u Njemačkoj ovo je idealna prilika da pogledate auto novitete iz prve ruke.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene