Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mercedes-Benz oduševio novim GLA konceptom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz izbacio je prve službene fotografije nadolazećeg GLA Concepta koji bi javnosti trebao biti predstavljen u subotu na Shanghai Auto Showu 2013.

Ovu subotu otvara se Shanghai Auto Show 2013 a uz mnoštvo noviteta u Kini će biti predstavljen i novi Mercedes-Benz GLA Concept. Njemački brend požurio se i netom pred službeno predstavljanje izbacio nekoliko fotki novog kompaktnog crossover koncepta koji moramo reći izgleda fenomenalno.

Luksuzni crossover koncept temelji se na novoj A klasi a mjeri 4.38 metara u dužinu, 1.97 metara u širinu i 1.57 metara u visinu čime će biti tek neznatno veći od elegantnog hatchbacka u vanjskim dimenzijama a sa manjim bratom dijeliti će i isti međuosovinski razmak od 2.69 metara.

Fotografije otkrivaju privlačan crossover dizajn s nabubrenim poklopcem motora, oštro ukošenim vjetrobranskim staklom, zaštitnim pločama ispod branika, rešetkama na krovištu, mišićavim lukovima kotača, duplim ispušnim cijevima i enormnim 20-inčnim naplatcima omotanim gumama dimenzija 255/45 R20.

GLA Concept u unutrašnjosti je posudio komandnu ploču i druge dijelove od nove A klase uz par posebnih ukrasnih elemenata i materijala kojima će se razlikovati od hatchback modela a posebno se ističe jedinstvena instrumentna ploča.

►►►   Avangardan coupeovski dizajn s četiri vrata - Mercedes-Benz CLA

►►►   Monstruozni G 63 AMG s pogonom na šest kotača?!

Ispod površine krije se isti materijal na kojem se temelji A klasa uz određene nadogradnje poput drugačijeg ovjesa dok snagu i dalje dostavlja isti 2.0-litreni redni četverocilindrični motor s turbo punjačem iz A250 modela koji razvija 211 KS i 350 Nm okretnog momenta. Spominju se još i dizelski 2.1 litreni sa 170 KS te naravno i vrhunac ponude, 2.0-litreni turbo benzinski motor s četiri cilindra s preko 350 KS namijenjen za GLA 45 AMG verziju.

Snaga če se prenositi na sva četiri pogonska kotača zahvaljujući 4MATIC sustavu pogona na sve kotače putem 7-stupanjskog 7G-DCT mjenjača s dvije spojke.

Kao što je to slučaj s konceptnim vozilima, za očekivati je da će buduća proizvodna verzija stilski biti vrlo nalik novoj A klasi s nešto većim odmakom od tla. Konačna proizvodna verzija trebala bi biti službeno predstavljena javnosti u rujnu na Frankfurt Auto Showu. Uživajte u video prilogu i velikoj foto galeriji!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene