Obavijesti Pretražite Navigacija
'Kad on mene, i ja ću njega!'

Osveta Kasuma Cane: Ivo Sanader u muzeju kao primjer lažljivca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeća je na redu potresna priča o Kasumu Cani, romskom slikaru i pjesniku kojeg je navodno preveslao doktor Ivo Sanader, koji mu je obećao financijsku podršku Svjetskog romskog kongresa, da bi se poslije pravio lud, pa Cana sada duguje lovu na sve strane. Portret kojim je Cana mislio zahvaliti Sanaderu sada će biti izložen u muzeju kao primjer lažljivca koji gazi svoju riječ.

Kada smo stigli u Muzej prekinutih veza na zagrebačkom Gornjem gradu, Kasum Cana nas je dočekao s idejom da intervju želi dati u muzejskom toaletu. Vjerovao je odbjeglom premijeru, danas saborskom zastupniku Ivi Sanaderu, koji mu je, onako kako samo on zna, i pismeno i usmeno uvjerljivo jamčio financiranje organizacije sedmog svjetskog kongresa Roma. Kongres se održao, Sanader zapalio s funkcije, a dugovi ostali nepodmireni. Kao da se Cana dogovorio sa susjedom, a ne s nekim tko zastupa Vladu RH. Pa ako taj ode, ni Vlada nema više obveze prema dogovorenim projektima.

Pročitajte i ovo Zagreb Građani su oduševljeni Novi početak za zapušten i zaboravljen objekt u srcu Zagreba: ''Te male zgrade čuvaju uspomene, dio su naših života'' Obnova od potresa - 4 Tri godine od potresa Ekipa Dnevnika Nove TV na vrhu zagrebačke katedrale: "Riječ je o staroj građevini, tu se skrivaju brojne stare pukotine"

>> Odgođen koncert Harisa Džinovića! 'Ponijeli su se prema meni kao prema psu!'

Sreli se tako nedavno on i Sanader u saborskom kafiću. Kasum je, kaže, bio sretan što ga konačno vidi jer sada će sve riješiti. Naivno je bilo to njegovo promišljanje. No ipak mu je Cana priznao da je naručio njegov portret od akademske slikarice, kao zahvalu za projekt. Naš ljubitelj umjetnina Ivo je, unatoč svemu, ipak želio prihvatiti poklon. I dogovorio se, majstor, kad da mu ga donese.

'Nakon toga, kad sam izašao iz Sabora i krenuo prema trgu, vidim ovu lijepu zgradu, vidim napis, muzej i mislim, kad oni mene zajebavaju i ja ću napravit zajebanciju, to jest ne zajebanciju nego istinu!', rekao je Cana.

Cana je umjesto Snaderu portret predao muzeju prekinutih veza. Sad će se u cijelom svijetu, jer ta izložba putuje posvuda, Sanaderov lik povezivati uz pogaženo obećanje.

Iz irske imamo jedan predmet gdje gospodin prekida svoj odnos s religijom, znači bitno je da je to emotivna veza. E onda je on rekao da ima nešto za nas i donio sliku dotičnog. Očito je da je bio u emotivnoj vezi i da je razočaran. S obzirom da se dosta ljudi u ovom trenutku može prepoznati u razočaranju sa Sanaderom, onda smo ga ipak odlučili uzeti preko veze.', rekao nam je Dražen Grubišić, osnivač projekta Muzej prekinutih veza. Više u prilogu Red Carpeta!
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene