Bajaga i Instruktori su i drugi dan uzastopno napunili Cibonu i održali još jedan uspješan koncert, no ne kao i prvi.

Galerija


I bend i Bajaga su općenito bili više u opuštenom raspoloženju. 'Tamara' je bila u reggae maniri, što nije bio slučaj u petak, a sam završetak koncerta ostao je nekako nedorečen. Slučajno, ili namjerno?

Drugi uzastopni koncert Bajage i Instruktora u zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića nije nadmašio prvi iz više razloga. Ne stoga što je bilo nešto neznatno manje posjetitelja, jer dobre atmosfere i pjevanja svih refrena nije nedostajalo, već zbog okolnosti na samoj pozornici. Za početak Dejan Cukić je morao otputovati tako da nije svojim prisustvom podignuo kvalitetu nastupa na način kao što je to uradio prve večeri.

Pored toga i bend i Bajaga su općenito bili više u opuštenom raspoloženju. 'Tamara' je bila u reggae maniri, što nije bio slučaj u petak, a sam završetak koncerta ostao je nekako nedorečen.

Vezani članci Ivan Mrvoš (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Inovator Ivan Mrvoš o Thompsonovu koncertu u Splitu: "To je komedija od ugovora" Ecija Ivušić i Nikola Pokrivač (Foto: Instagram) Obznanili svima da se vole, pa razmjenjivali nježnosti na koncertu popularnog narodnog pjevača

>> Zagrebačka publika euforijom nagradila Bajagu i Instruktore

Posljednji bis je u petak počinjao s '220', nakon toga je slijedila 'Zažmuri', a rock raspašoj 'Samo nam je ljubav potrebna ('All You Need Is Love)' je bila kruna svega. U subotu je pak '220' zamijenila 'Kad hodaš' Riblje Čorbe, odnosno Bajagina pjesmu koja je obično neizostavna na koncertnom repertoaru, ali je u petak iz nekog razloga nije izveo.

Ok, svakako bolji izbor od '220', ali se Bajaga malo spetljao u tekstu i refrenu, no to mu u raspjevanoj dvorani vjerojatno nitko nije ozbiljno zamjerio. Uostalom tajna njegove karizme oduvijek je bila više u njegovom šarmu, nego u izvođačkoj preciznosti na bini.

Ispostavilo se da je sa 'Zažmuri' koja je slijedila nije legla na pravi način, obzirom da je jedna balada slijedila drugu. Nakon toga opraštanje od publike i odlazak benda s bine, ali se osjećalo da će za kraj zagrmjeti 'Samo nam je ljubav potrebna'.

To se nije dogodilo, jer su se svjetla u dvorani upalila još u trenutku dok još cijeli bend nije u potpunosti sišao s bine. Što je odmah aktiviralo misao u glavi: je li se netko slučajno u kontrolnoj sobi naslonio na prekidače, ili je možda domaru uskoro kretao posljednji autobus. Odgovor na to pitanje se vjerojatno nikad neće saznati, iako ruku na srce daleko od toga da Bajagin koncert može loše završiti uz 'Zažmuri'. Ovog puta se radilo samo o nijansama.

Uglavnom rezime svega je da je Bajaga uspješno sa mnogobrojnim hrvatskim obožavateljima u dva dana dostojno proslavio 25 godina od svog prvog samostalnog nastupa u nekadašnjem Kulušiću (koji vjerojatno više nikada neće otvoriti svoja vrata za koncerte).

Autor ovog teksta će nakon što je pogledao da njegov prethodni tekst ima više od stotinu komentara koji nažalost uglavnom nisu imali veze s koncertnim dojmovima čitatelja, već su se putem njih po nacionalnoj osnovi na brutalno primitivni način međusobno vrijeđali pojedinci, usmjeriti epilog u smjeru tih nesretnika koji su naučili pisati, ali im nitko nije rekao kako je pisanje istovremeno i estetska forma. Dakle dragi primitivci, osim što ste se slučajno zatekli u krivoj rubrici i svoje frustracije iznjeli na krivome mjestu valjda ćete postati svjesni toga da vam je u životu samo ljubav potrebna. I to što prije.