Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjivi misterij

VIDEO: Žena priča na mobitel na snimci iz 1928.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radi se o dosad nepoznatoj snimci sa seta filma Charlieja Chaplina 'The Circus'.

Mobilni telefon u filmu Charlieja Chaplina iz 1928. godine? Iako zvuči nemoguće, snimke pokazuju kako na jednom dijelu filma žena razgovara na mobitel. U to vrijeme su, naravno, i fiksni telefoni bili rijetkost, no na snimci žena šeta i razgovara s predmetom prislonjenim na uho. Snimka se proučava već godinu dana i još uvijek se ne zna odgovor od kud žena s mobitelom u filmu od prije više od osamdeset godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Gromoglasna predstava' 'Licemjerje nekih svjetskih vođa na maršu u Parizu' Slika nije dostupna 'Nije provokacija' Strip o životu Muhameda u francuskom satiričkom tjedniku

Vlasnik snimke je George Clarke, obožavatelj Charlieja Chaplina, koji tvrdi da je ovaj videozapis snimljen na setu filma 'The Circus' iz 1928. godine. Radi se o snimci nastalom tijekom pauze na snimanju, takozvanom 'iza scene' materijalu.

'Proučavao sam ovu snimku posljednjih godinu dana i pokazao sam je barem stotinu ljudi, no nitko i dalje ne zna što ta žena zapravo radi', rekao je Clarke.

Snimka je postala iznimno popularna na internetu, a jedna od najčešćih teorija govori da je riječ o putnici kroz vrijeme. Iz kojeg je vremena došla, zašto se ukazala baš na setu Chaplinovog filma i s kim je uopće pričala, ostat će tajna.

Bio je to povod i da se znatiželjnici prisjete i Nikole Tesle, koji je još 1909. predvidio uporabu mobilnih telefona. 'U skoroj budućnosti će biti moguće da, primjerice, poslovni čovjek iz Londona diktira instrukcije nekome u Londonu', govorio je tada Tesla. Ima li aparat na uhu ove žene nekakve veze s Teslom, tko zna...

>> Charlie Chaplin doživio atentat u Indiji

Inače, s filmom 'The Circus', Charlie Chaplin imao je problema kao nikad u karijeri. Tijekom snimanja zapalio mu se studio, umrla mu je majka, razveo se, a počele su i javne optužbe za utaju poreza. Zbog svega toga snimanje filma završeno je osam mjeseci nakon zadanog roka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene