Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati glumac je progovorio o iskustvu još jedne suradnje s Martinom Scorseseom.


Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese dosad su surađivali na filmovima 'Gangs of New York' iz 2002. godine, 'Avijatičar' iz 2004. godine i 'The Departed' iz 2006. godine. U svim filmovima Leonardo je tumačio glavnu ulogu, kao i u 'Shutter Islandu' u kojem glumi detektiva Teddyja Danielsa koji istražuje tajanstven nestanak pacijenta iz bolnice za mentalno poremećene osobe koja je smještena na otoku Shutter.

Vezani članci Albina Grčić Albina živi svoj san! Objavila je novi zarazni hit, a otkrila nam je i zašto uskoro putuje u Poljsku Slika nije dostupna Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio opet skupa na filmskom setu

>> Leonardo DiCaprio u potrazi za mentalno poremećenom osobom

>> Leonardo DiCaprio najveća zvijezda 60. Berlinalea

'Priroda onog što se događa na otoku Shutter savršeno reflektira Teddyjem lik. On je zarobljen u jednoj specifičnoj okolini koja mu ne dozvoljava da ode ili vid što se događa u vanjskom svijetu, on se mora suočiti s istinom što se događa na otoku Shutter. Bile to oštre litice, vremenski uvjeti, ekstremno osiguranje ili eksperimenti što se tamo rade, on jednostavno mora otkriti istinu. Tijekom filma u nijednom trenutku ne znate kome možete vjerovati, i to je poput ogromne slagalice koju morate polako spojiti u jednu sliku', rekao je DiCaprio.

Scorsese DiCapria iznimno cijeni kao glumca, što dokazuje činjenica da mu je već u četiri filma dodijelio glavnu ulogu, a kao što je Leonardo potvrdio, to poštovanje je u potpunosti uzajamno.

'Imao sam tu sreću da mogu raditi s osobom koja je vjerujem najveći živući filmaš, a nema baš puno ljudi za koje to možete reći i u potpunosti tako misliti. On se konstantno iznova definira kao umjetnik, intenzivno cijeni bogatu povijest kinematografije što se tiče njegovog umjetničkog izražaja, a opet je popločio put te se uspio definirati umjetnički kako veliki filmaš svog vremena', zaključio je DiCaprio.

'Shutter Island' je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 13. veljače ove godine.