Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati glumac je s 24 godine potpisao ekskluzivni ugovor kojeg se nije pridržavao.


Goran Višnjić dužan je glumačkoj agenciji Kvadar 65 milijuna kuna koje će u potpunosti morati isplatiti. Odluka je to Županijskog suda u Zagrebu. Poznati hrvatski glumac s holivudskom adresom potpisao je 1997. godine ekskluzivni ugovor s agencijom Kvadar. Dotična agencija time je dobila pravo zastupanja Višnjića u inozemstvu.

Vezani članci Goran Višnjić Dobro raspoloženi Goran Višnjić uživao na koncertu u Šibeniku u omiljenom društvu, svi pogledi bili su upućeni prema njima Goran Višnjić i Tarik Filipović Višnjić i Filipović raspametili obožavateljice zajedničkom fotkom, ali jednoj se stvari neki nikako ne mogu načuditi

Agencijska provizija za sklopljene poslove činila je 30 posto od glumčeve zarade. Po istom ugovoru Višnjić je u slučaju da sam pronađe angažman, ili to učini preko treće strane bio dužan plaćati i penale koji su iznosili čak 50 posto njegove zarade. Višnjić je vlastito ne poštivanje ugovora pravdao time da je isti sastavljen na lihvarski način, no sud je donio suprotnu odluku.

>> Bahati Goran Višnjić na crvenom tepihu

Kako je vrijeme odmicalo tako se dug gomilao, te je procijenjen na 65 milijuna kuna, što predstavlja trećinu od Višnjićevih sadašnjih prihoda. Glumac se žalio na presudu uz opravdanje da je 1997. bio premlad za potpisivanje takve vrste ugovora, čak je zatražio i povrat uplate od približno 50.000 kuna, što je svota koju je uplatio na račun agencije Kvadar nakon što je dobio ulogu u filmu ‘Practical Magic’, koju mu je pak pribavila druga agencija.

Županijski sud obio je zahtjev za povrat novca, a također je procijenio da je Višnjić 1997. imao 24 godine, bio stalno zaposlen u kazalištu Gavella, te da je slijedom toga bio dovoljno zreo i upućen u to što potpisuje. Višnjićevi odvjetnici uputili su Vrhovnom sudu žalbu na odluku Županijskog suda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju