Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedini hrvatski predstavnik na najprestižnijoj tattoo konvenciji u Londonu, Ninoslav Zelenović Zele iz zagrebačkog tattoo studija Zagreb&Gandalf, osvojio je prvu nagradu u jednoj od pet kategorija.


Londonska konvencija održavala se od 6. do 8. listopada i na njoj je sudjelovalo 150 najboljih tattoo majstora iz cijelog svijeta, javlja Jutarnji list.

Vezani članci Irena Žilić Irena Žilić u potpuno drugačijem ambijentu na dodjeli nagrada Rock&Off: "Drago mi je da sam imala priliku biti dio toga" Alemka Markotić i Natalija Prica I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

Zele je osvojio nagradu u kategoriji ‘tribal’ za tetovažu koju je napravio prije pola godine preko cijelih leđa svojoj kolegici iz studija Ireni Milini te uređaj za tetoviranje koji je specifičan jer je ručno proizveden.

Na konvenciju su došli ljudi iz cijelog svijeta s namjerom da se tetoviraju kod određenih majstora, pa i kod Zeleta, kod kojeg se i u Londonu tetovirao jedan Hrvat.

Osim što su majstori po cijeli dan tetovirali, kako Zele objašnjava, konvencija im je bila prilika i da prodaju svoje dizajne te na taj način populariziraju svoj stil tetoviranja. 

Proveo sam sva tri dana nad komadom kože, kao i svaki majstor. Izrađivao sam uglavnom manje tetovaže. Usto, prodao sam dosta dizajna, čime sam pokrio putne troškove, ali i zaradio.

Nagrada me iznenadila jer sam očekivao da će pobijediti tetovaža orijentalnih motiva, što se uglavnom događa. Sve u svemu, plaketa je dobra reklama za sam studio - rekao je zagrebački majstor.

Događaju je kao gošća prisustvovala i sedamdesetgodišnja Isobel Varley koja je po Guinnessovoj knjizi rekorda najtetoviranija osoba na svijetu te američki tattoo majstor Paul Booth, kod kojeg se moglo tetovirati samo uz prethodnu rezervaciju.

Za tetoviranje na takvom prestižnom događaju gosti su ipak morali izdvojiti više novca nego što bi inače trebali, dok su za sam pristup konvenciji za sva tri dana platili 40 funti.